Kecskeméten az Evangélikus templomban 2015. június 21-én 11.00 órakor nyílt meg Nógrádi Katalin Art-díjas festőművész kiállítása. Így vasárnap délelőtt egy szép eseményen vettek részt a kultúrakedvelő kecskemétiek.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

A helyszín egyedi, hiszen az Evangélikus templom adott helyet a kb. 40 festményből álló válogatásnak. Ez már a nyolcadik képzőművészeti kiállítás, melyet a templom galériáján, egy nagyon bensőséges és barátságos környezetben szerveznek.

 

nogradi24

 

A tárlat augusztus végéig, tehát egész nyáron látogatható, vasárnap a 10 órás szentmise előtt és után, hétköznapokon 8-tól 16 óráig. A templom zárva tartása esetén a kulcs a Lelkészi Hivatalban elkérhető. Szeretettel várják a látogatókat! Képek vásárlására is lehetőség nyílik.

 

nogradi18

 

Nógrádi Katalin művésznő volt a Montázsmagazin által kiírt tavalyi festménypályázat zsűri elnöke, és munkája viszonzásaként született meg ez a kiállítás. 1952-ben született Adonyban. Most is ott él. Közben azonban családjával hatalmas kitérőt tett, 1975-ben Németországban telepedtek le. Itt német mesterektől tanult festeni, rengeteg kiállítása volt már sokfelé a világban.

 

nogradi23

 

2006-ban visszaköltöztek Magyarországra, és azóta csak a festészetnek él. A tájkép festése a kedvenc témája, de gyönyörű csendéleteket is alkot. Szívesen rajzol grafikákat is.

 

nogradi36

 Pető Edina Fadette énekes

A megnyitó rövid műsorában közreműködött Pető Edina Fadette énekes előadóművész, zongoraművész, zenetanár, aki két dalt énekelt.

 

nogradi38

 Gyöngyösi Szabó Katalin versmondó

Szabó Katalin versmondó előadóművész egy verset mondott, és felolvasta lovag Bornemisza Attila, a Cserhát Művész Társaság elnökének megnyitó szavait, melyet ő maga nem tudott élőben tolmácsolni, nem tudott eljönni Budapestről.

 

nogradi30

 Kiss János evangélikus lelkész egy képet vesz át Katalintól

Mindkét szereplő, Edina és Kati a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti körének tagjai. A nemrég indult Színjátszó csoport szívesen vállal szereplést más városi rendezvények színesítése céljából is.

 

nogradi27

 Kiss János, Weninger Endréné és Nógrádi Katalin

A rövid ünnepi műsor után a vendégek a galérián megtekinthették a festményeket. Egy kis frissítő fogyasztása közben jóízű beszélgetés is kialakulhatott. A festmények gyönyörűek, kérjük, a nyár folyamán tekintsék meg minél többen, és vigyék hírét ennek a szép kiállításnak!

Weninger Endréné Erzsébet, Montázsmagazin (www.montazsmagazin.hu),

Toll és Ecset Alapítvány (06-30-601 9246),

Nógrádi Katalin (kajano52@gmail.com)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Kiss János lelkész úrral – Minden jó, ha jó a vége…

„Nógrádi Katalin egy tehetséges, sokoldalú, széles látókörű alkotó. Néha szinte fényképszerűen közelíti meg a világot a képeivel, máskor a természetet láttatja úgy, hogy ott érezzük magunkat a tájban: be szeretnénk lépni a folyóba, vagy egy virágot letörni a képben. Elvarázsol bennünket a Nógrádi-világ. Realista világában a meleg színek tobzódnak, és témaválasztását is sokszínűség jellemzi.

 

nogradi017

 

Kati német mesterektől tanulta a biztos képszerkesztést, az alapokat, de mégis egy új világot teremtett és tár ma elénk itt, Kecskeméten. Megízlelteti a látogatókkal gyönyörű, szinte a valóságban alig található szép természeti képeiben világunk egy-egy darabkáját. Számtalan kiállítása volt már Nógrádi Katalinnak. Saját tanodája, iskolája is van, ahol érett festőművészek kerülnek ki a keze alól. Kati képei feltétlenül őszinték, és senki máséhoz nem hasonlíthatók, eredetiségében a festő önmagát tárja elénk. Nógrádi Katalin immár egy nemzetközi hírű festőművész, akire büszke lehet hazánk is.

 

nogradi0014

Nógrádi Katalin festőművész

Törekvéseihez kívánok sok erőt, egészséget úgy is, mint a Történelmi Szent Lázár Nemzetközi Lovagrend Dáma-lovagjának, kitartást és a közelgő Máltai előléptetéséhez sok sikert. Minden elismerésem Katalinnak a munkásságáért. Hiszem és tudom, hogy hamarosan még feljebb és feljebb kerül a képzőművészet Panteonja, a festői Parnasszus magasságába! Ehhez kívánok sok erőt, egészséget és további szép alkotásokat!”

Lovag Bornemisza Attila esztéta,
A Batsányi-Cserhát Művész Társaság elnöke,
A Délibáb magazin főszerkesztője

Hozzászólások