2016. szeptember 20. és december 16. között, keddtől péntekig múzeumpedagógiai foglalkozások lesznek a Cifrapalotában 13 éves kortól.

 

muzeumpedagogia0

 

  • Márkus ― A láthatatlan Cifrapalota

A foglalkozáson a Cifrapalota tervezőjének, Márkus Gézának az életútját járjuk végig bekötött szemmel. Márkus civil életének részletei homályba burkolóznak előttünk. Annyi bizonyos, hogy élete végén a sokoldalú művész megvakult. Ezért kell, hogy a hozzánk érkező tanulók megtapasztalják a sötétben tapogatózás élményét, míg a pályafutásához kapcsolódó jelképes tereket járhatnak be. Minden bekötött szemű ember mellé kell egy segítőtárs, aki vezeti a barátját, felsegíti a lépcsőn, kezébe adja a kihelyezett tárgyakat, és elmagyarázza, hogy mit lát Márkus skiccein. Így az ismeretszerzés mellett a tolerancia is szerepet kap ezen az alkalmon.

  • Farkas ― Drámajáték és előadás

Vetített képes előadás alkalmával megismerkedhetünk Farkas István különleges festői gondolkodásmódjával, az üres házakat, ijesztő tárgyakat és arc nélküli embereket ábrázoló életművével. Néhány dramatikus játék segítségével pedig mi is belecsöppenünk a Farkas által létrehozott bizarr univerzumba.

  • Tóth ― „Fénnyel” festünk

Tóth Menyhért alkotói filozófiája szerint a fehér a legértékesebb szín, mert valamennyi színt magába olvasztja, s mert a fehér maga a fény. Képein növényszerű állatok, állatokhoz hasonló emberek, rózsaszínbe hajló fehér, kavargó, vastag festékréteggel felvitt motívumok tűnnek fel. Egy előadás alkalmával megbeszéljük, hogy milyen szellemiség ihlette Tóth Menyhért műveit, s néhány játékos rajzos feladatot is kipróbálunk. A foglalkozás végén temperát sűrítünk, és mi is fehérrel festünk nagyméretű képeket.

 

szecesszio0

 

A foglalkozások ára kecskeméti diákcsoportok számára 350 Ft/fő. Egyéb csoportok számára 700 Ft/fő.
Bejelentkezés: Bencsik Orsolya, 76/480-776, cifrapalota.kecskemet@gmail.com

Cifrapalota, Kecskemét, Rákóczi út 1.

 

 

Hozzászólások