2014. augusztus  19-ig tart az Aquincumi Múzeum és a műemlékem.hu közös fotópályázata, melynek kettős célja van: egyrészt Aquincum római emlékeinek bemutatása, másrészt általános (nem Aquincumban készült), a Magyarországon található római kori emlékeket bemutató képek megmérettetése. A pályázaton bárki részt vehet, korlátlan számú képpel.


Az aquincumi római kori emlékek bemutatásához segítséget ad a múzeum: június 28-án és augusztus 6-án belépődíj nélkül léphetnek be a romterület, a múzeum és a Festőház területére azok a pályázók, akik június 22-ig, illetve augusztus 5-ig regisztráltak a műemlékem.hu portál erre a célra szolgáló felületén. A pályázaton természetesen más, korábbi alkalommal készült alkotásokkal is részt lehet venni.

A pályázatra a fotókat a műemlékem.hu (www.muemlekem.hu) portálon lehet feltölteni, melyhez regisztráció szükséges (ha ez korábban nem történt meg) a bejelentkezés menüpont alatt. A pályázaton indulók csak saját képpel nevezhetnek, a részvételnek egyéb korlátja nincs. A feltöltött képekkel kapcsolatos követelmények: legalább 3 megapixel, rövidebbik oldal legalább 1000 pixel, a fájlok mérete legfeljebb 10 MB. A nagy méretre azért van szükség, mert a nyertes fotókat kiállításon mutatja be a Múzeum. A képek természetesen a pályázó tulajdonában maradnak, ám azokat a kiírók a pályázattal kapcsolatban a készítő nevének megadása mellett felhasználhatják.

A fotókat feltölteni 2014. augusztus 19-én 23:59 percig lehet. Ezután kerül sor a zsűrizésre majd az eredményhirdetésre, amelyet a legjobb képekből, illetve a műemlékem.hu korábbi kiállításainak anyagából válogatott kiállítás követ. A díjátadóra a Kulturális Örökségi Hétvégén, 2014. szeptember 20-án kerül sor az Aquincumi Múzeum területén.

A pályázati kiírás további részletei az Aquincumi Múzeum oldalán találhatók.

2014. június 8.

Hozzászólások