Ez már a harmadik tárlat, mely Budapest új, kortárs kiállítási helyszínén, az Ybl Galériában várja a látogatókat. Az Ybl Miklós megálmodta historizáló épület, az Ybl Palota, melyet Pest egyik legszebb palotájaként tartanak számon, már korábban is gyakran szolgált képzőművészeti kiállítások helyszíneként. Április 10-én nyílt meg Müller Árpád tárlata, mely május 4-ig látogatható.

Müller Árpád igazán meghatározó alakja volt a kortárs festőművészetnek. 1980-ban képzőművészeti főiskolásként nyerte első díját, a Domanovszky-díjat egy önarcképpel. 1985-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, majd az Akadémia Művészképzőben folytatta tanulmányait, ahol olyan híres mesterek vették óvó szárnyaik alá, mint Csohány Kálmán és Gerzson Pál.

Kezdetben mesterei hatása erőteljesen érződött munkáin, a színfelületek megdolgozásán, a világos, élénk, tiszta színek használatán, mely hatás későbbi munkáiban is visszatért. Később kompozíciói erősen konstruktívak és egyre elvontabbak lettek, majd a figuralitás került képei középpontjába.
Számtalan kiállítása volt, többek között Magyarországon, Ausztriában, Hollandiában és az Egyesült Államokban.

Forrás: Arteregó Kft.

2013. április 17.