Az ablaktisztítás nem tartozik az emberek kedvenc házimunkái közé, mert macerás, fárasztó és időigényes, ezért többnyire korlátozzuk a mennyiségét az ünnepnapok előtti időszakokra. Persze előfordulnak olyan esetek, hogy kénytelenek vagyunk beiktatni plusz egynéhány ablaktisztításnál többet, például ha kisgyermekünk van, aki valamiért égő vágyat érzett arra, hogy vízfestékkel mintákat rajzoljon az ablak üvegére, hiszen az óvó néni ugyanezt csinálta a csoportszoba ablakára. Mit érdemes tudni a jó ablaktisztító szerekről?

Az ablaktisztítás egyszerű és gyors művelet is lehet, ha megvannak hozzá a megfelelő eszközeink. Percek alatt lehet végezni a takarítással, és még az eredmény is szembetűnő, csík és foltmentes lesz. A Potompénz webáruház kínálata között megtalálhatja a legjobb ablaktisztító szereket a legkedvezőbb áron. Ahhoz, hogy kellően hatékony legyen a tisztítás folyamata, érdemes megfelelő takarítóeszközt is beszerezni.

Hogyan álljunk neki?

Először is szerezzünk be hatékony és megfizethető ablaktisztító termékeket. Legyen meg az alapvető ablaktisztító felszerelésünk: lavór, szivacs, ablakpucoló eszköz, de ezek hiányában nagyon jól bevált módszer lehet a fekete-fehér újság, netán a jobb minőségű papírtörlő is.

Első lépésben mossuk le az ablak kereteit enyhén mosószeres vízzel. Ezt követően az ablakot magát, hogy lássuk, hova kell bevetni a nehéztüzérséget, hol zsírosabb az üveg. Az új thermo ablakok tisztításához már nem szokott elég lenni az ecetes víz, a zsíros szennyeződések makacsabbul tartják magukat. Itt jönnek képbe az ablaktisztító folyadékok. Ebből azonban ne fújjunk egyszerre sokat az üvegre, mert száradás után csíkos foltot hagyhat maga után, hiába töröljük át utána még nedves szivaccsal. A hagyományos ablaküvegre többnyire elegendő volt korábban az ecetes víz, ami ugyan lehozta a szennyeződéseket, de olyan szagot hagyott maga után, hogy a nagytakarítás után érkező vendégek napokig szagolhatták az ecetet.

A mai modern ablakmosó folyadékok alkoholt tartalmaznak, vagyis enyhe savas közeget biztosítanak, mint az ecet, épp csak annyi különbséggel, hogy kellemes illatanyaggal egészítik ki a hatékony összetevőt.

A cég termékei között megtalálhatóak a nevesebb, reklámokból jól ismert ablaktisztító márkák és a kevésbé ismert, de ugyanolyan hatékonysági fokon használható tisztítószerek. Állagukat tekintve többnyire folyadék formájában kaphatóak, a folyadék kijuttatásához alkalmas pumpás applikációval, ami megkönnyíti az ablaküvegre történő fújást.

Természetesen mindig akadnak kivételek, akad egy termék, ami hab formájában kapható, ez forradalmian új módja az ablaktisztításnak. A terméket itt is rá kell fújni az ablakra, de folyadék helyett hab jön ki a flakonból. 10 perc eltelte után vízzel kell lemosni, száraz ronggyal áttörölni, és kész is a tükörsima, tiszta ablaküveg.