Hollywood legnagyobb sztárjai rock slágerekkel szórakoztatják a közönséget.

A Mindörökké rock (eredeti címe Rock of Ages) Amerikában egy régóta futó sikeres Broadway musical. Eleinte sokakat meglepett a hír, hogy filmet készítenek belőle, de a szkeptikusok megnyugodhattak, mikor a rendezői székbe az az Adam Shankman ült be, aki a Hajlakk-kal már egy sikeres musicalrendezést tudhatott a háta mögött. A castingot is fokozott figyelem követte, egymás után érkeztek a hírek Alec Baldwin, Russell Brand, Catherine Zeta- Jones és Marie J. Blige leszerződtetéséről. A legnagyobb meglepetés viszont kétségkívül az volt, mikor a kulcsszerepet, az önpusztító életmódot élő, kiöregedő rock szupersztár szerepét Tom Cruise-ra osztották. Sokakban felmerült a kérdés, hogy tud-e egyáltalán énekelni. Nem okozott csalódást: hosszú hónapokon keresztül készült a szerepre, énektanárhoz járt, a mozivásznon pedig gyakorlatilag felismerhetetlen a kitetovált, bőrnadrágos rocker szerepében.

 

Maga a történet röviden összefoglalható: a kisvárosi lány Los Angeles-be költözik, hogy szerencsét próbáljon, ahol szerelmes lesz egy menő klubban dolgozó pultos fiúba. Közben a polgármester szigorú erkölcsöket valló felesége hadjáratot indít a klub, a rock zene és a híres rocksztár ellen. Hogy a klub megmeneküljön a csődtől, csakis Stacee Jaxx-ben, a rocksztárban bízhat, de kétséges, hogy ő vajon képes lesz-e rá, hogy összeszedje magát. Nem árulok zsákbamacskát, egy könnyed, mókás filmről van szó, a happy end garantált: a klub is megmenekül, a fiatalok szerelme is beteljesül, sőt, még a rocksztár is magára talál.

 

Aki szereti a nyolcvanas évek rock slágereit, annak kötelező darab: Bon Jovi, Guns N’ Roses, Def Leppard… hogy csak néhányat említsünk a felhozatalból, akiknek dalait a színészgárda megszólaltatja a filmben. Sokat ne várjunk a Mindörökké rock-tól, de a színészek (főleg a tőle olyan szokatlan szerepben látható Tom Cruise) és a zene miatt érdemes megnézni. A tökéletes, könnyed nyári kikapcsolódás.

Hozzászólások