2020. augusztus 25-e fontos dátum volt minden egyes iRobot Home applikáció felhasználó számára, ugyanis az app ezen a napon esett át egy komolyabb újításon. A cikkben az aktuális változtatásokat, illetve új funkciókat vettük górcső alá.

Mindezen felül persze arra is igyekeztünk kitérni, hogy az újítások segítségével milyen plusz lehetőségeket tudunk kiaknázni az iRobot Home applikáción belül, illetve a vele összeköttetésben lévő takarító robotok használata kapcsán.

irobot home applikacio

Mit jelent az iRobot Home applikáció újítása design szempontból?

Az iRobot Home applikáció megújulása bizonyos szinten a kinézetet is érintette. Gyakorlatilag design fronton olyan megoldással találkozhatunk, ami leginkább a widget kinézetére emlékeztet. Persze ennél fontosabb lehet, hogy melyik lehetőséget hogyan is érjük el az alkalmazáson belül.

Az applikáción belül több külön robotporszívót is vezérelni tudunk, köztük pedig könnyedén tudunk váltogatni. A fejlesztők arra is gondoltak, hogy a többszintes lakások rendszeres takarítása se jelenthessen gondot.

Vagyis pontosan meg tudjuk adni a készüléknek azt is, hogy melyik szinten kell aktuálisan elvégeznie a porszívózással kapcsolatos teendőket. Az úgynevezett map icon ebben nagy segítséget jelenthet, pontosan megmutatva a lakás térképnézetét.

Hasznos funkciók, amelyeket az iRobot Home applikáció megújulásának köszönhetően használhatsz

Komoly potenciált rejt magában az úgynevezett “Bemutatótermünk és szerviz” opció. Ezen belül ugyanis nemcsak munkára foghatjuk az egyes készülékeket, hanem a kívánt sorrendet is megadhatjuk nekik. Magyarul precízen beállíthatjuk, hogy a lakás egyes pontjain a takarító robot milyen sorrendben dolgozzon egymás után. Ez óriási segítséget jelenthet ahhoz, hogy a takarítást minél nagyobb hatékonysággal sikerüljön kivitelezni.

A lakás egyes helyiségein belül virtuális falak létrehozására is adott a lehetőség, így gyakorlatilag a készülék számára különálló egységekre osztható egy-egy helyiség. Ezenfelül az úgynevezett “Keep out zone” funkció használata is komoly segítséget jelenthet. Merthogy a segítségével meghatározhatjuk a lakás azon pontjait, amelyek a takarító robot számára tiltott zónának számítanak.

Így érdemes használnod a “Clean Zone” nevű újítást

A “Clean Zone” hasznosságát is mindenképp fontos lehet megemlíteni az iRobot Home applikáció újítása kapcsán. Maga a funkció egyébként a sűrűn tisztán tartott területekre hivatott utalni. A gyakorlatban azt segíti elő, hogy megadjuk a készüléknek a kiemelt takarítandó zónákat.

Vagyis a lakás azon pontjait, ahol a robotporszívónak több teendője akad. Példának okáért ilyen helynek számíthat az ebédlőasztal környéke, a nappaliban megtalálható szőnyeg vagy éppen a cipőtárolós szekrény melletti felület is.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások