A IV. Barackpálinka- és Borfesztiválra június 15-23. között sok vendéget várnak a szervezők: 9 nap, több mint 70 program, 73 kiállító, 12 borvidék 33 pincészettel és 230 féle borral, 11 neves pálinkafőzde 90 féle pálinkával, 25 kézműves sörfőzde 90 féle sörrel várja az idelátogatókat. És sok-sok jó zene, kiváló zenekarok, nagyszerű szórakozás. Fel hát a fesztiválra!

Az idei a negyedik Barackpálinka- és Borfesztivál már, s ez azt jelenti, hogy túl van a kisgyermekkoron, és kezd komolyabbá válni, azaz elindult a hagyománnyá válás útján. A fesztivál életképes, a kecskemétiek szeretik, nagyon várják. A szervezők így fogalmazták meg a célt: egy nagy, nyárindító bulis fesztivál legyen ez a rendezvény.

A sajtótájékoztatón dr. Homoki Tamás alpolgármester elmondta, hogy ez a program a városi programkínálat éves csúcsa lesz mind a színvonalat, mind pedig a résztvevők számát tekintve, köszönhetően a bekapcsolt rendezvények sokszínűségének is. A főtéren közel százmilliós felújítás történt, melynek köszönhetően az infrastruktúra teljes mértékben kiszolgálja a fesztiválok növekvő igényeit.

Kecskemét főterének igazi hangulatot az az időszak szokott adni, amikor megtelik helyi polgárokkal, a város vendégeivel, és élet, jó hangulat költözik a térbe, ezt pedig a jó programok hozzák magukkal – hangsúlyozta az alpolgármester.

Bak Lajos, a Hírös Agóra igazgatója elmondta: négy évvel ezelőtt az volt a cél, hogy megújítsák az akkor még Borutca néven futó rendezvényt, ez pedig sikerült is. A főtéren zajló épületfelújítási munkálatok miatt kissé szűkösebb ugyan a hely, így csak egy színpad lesz a fesztiválon, de az is új helyen: a Lordok Háza sarkánál. A standok elrendezése is változik kissé. A békás szökőkútnál gyerekprogramokkal várják a kisgyermekes családokat.

Idén is lesz Nagy koccintás, ahol a saját üvegpohárral érkezők kóstolót kapnak majd Kecskemét Város Borából. 9 nap, több mint 70 program, 73 kiállító, 12 borvidék képviselteti magát 33 pincészettel, és 230 féle borral, 11 neves pálinkafőzde 90 féle pálinkával. Közkívánatra sörösök is jönnek, 22 kézműves sörfőzde italait kóstolhatják a „Tér a térben” kistérben. A főzdék 90-nél is többféle sörrel várják az érdeklődőket. A csülök és a magyaros sültek, hurka kolbász, a hagyományos gasztronómia helyett idén a Street Food irányába mozdul el az étkezés.

A házirend betartása mindenki számára kötelező! Mivel a Városháza és a Nagytemplom is fel van állványozva, nagyon figyelni fognak arra, hogy italos állapotban senkinek ne jusson eszébe az építési területeken felmászni az állványzatra. Ebben mindenkinek kérik a segítségét, figyelmét. A főtéren és annak környékén lakók megnyugtatására pedig jó hír: a koncertek minden nap 23 órakor befejeződnek, éjfélre pedig teljesen véget ér a fesztivál egy-egy napja.

A Montázsmagazin napokra lebontva közli a programokat a Programajánló menüpontjában. Kérjük, tájékozódjanak ott is!

 

 

Hozzászólások