III. Országos hagyományőrző és kulturális Várfesztivál.Várak, kultúra, programok, turizmus, hagyományok, értékek. Hadijátékok, íjászversenyek, huszárok, lovagi játékok, kézműves foglalkozások, kiállítások, játékok, és más szórakoztató programok várják a közönséget a Vajdahunyadvár előtt és a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a 10. Kaland-Vár Játékkiállításon.

varfesztival2

Váraink mutatkoznak be kulturális és turisztikai ajánlatokkal, hagyományőrző előadásokkal a harmadik kulturális várfesztiválon a városligeti Vajdahunyadvár történelmi díszletében, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban és a vár előtti területen. Találkozhatunk többek között Sümeg, Csobánc, Csesznek, Diósgyőr, Eger, Esztergom, Füzér, Gyula, Komárom, Komárnó, Nagyvázsony, Nyírbátor, Pécsvárad, Sárospatak, Siklós, Szigetvár, Szigliget, Vaja, Visegrád jeles váraival, múzeumaival. De megismerhetjük Szászvár rekonstrukcióját, valamint Regéc újjáéledését is.

Múzeumpedagógiai foglalkozások, hagyományőrző táborok, fegyver-, és viselet bemutatók, haditorna, lovagi játék Sümegről, zene, régizene, bábszínház, tánc, kézműves foglalkozások, játszóház, kiállítások, filmek fogadják a látogatókat. Idén először szervezi meg a rendezvényen a Magyar Íjász Szövetség íjászpárbajait. Újdonság még a hagyományőrző huszárok csapatainak bemutatkozása is.

A Magyar Honvédség a modern harci technikák bemutatásával színesíti az eseményt. Aknakereső robot és kutyák bemutatója, kézifegyverek bemutatója és akrobatikus parádéja, fegyverbemutató, katona zenekari koncert is lesz.

A rendezvényhez csatlakozó 10. Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár a XIX. századi életképeket, valamint nagy magyarokat bemutató babakiállítással, játékbemutatókkal, kisvasúttal, planetáriummal, középkori játszóházzal és más programokkal készül a családi hétvégére.
Délelőttönként érdekes zenei élményt adnak majd a várudvaron a Zenélő Budapest erdélyi népzenei koncertjei. A kézműves termékek iránt érdeklődőket pedig ismét várja a mesterek hagyományos utcája.
A várakról és programokról bővebben a www.mienkavar.hu és a www.kaland-var.hu honlapokon és a közösségi oldalaikon lehet tájékozódni.

A rendezvény ingyenesen látogatható.

Május 23 – 25. Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Hozzászólások