Miénk a vár! – A Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a pünkösdi hétvégén az eddigi évekhez hasonlóan ismét várják a hagyományok, a történelem, a kalandok, a játékok iránt érdeklődő, értékes szórakozást kedvelő közönséget.

mienkavar2016

A látogatók megismerkedhetnek várainkkal, kulturális és történelmi hagyományainkkal. A családi szórakozást viselet- és fegyverbemutatók, felvonulások, íjászversenyek, színpadi programok – lovagi játék, zene, tánc, bábszínház – teszik teljessé. A Mezőgazdasági Múzeum egyedi ajánlatai, történelmi kiállítások, várrekonstrukciók bemutatása, múzeumpedagógiai foglalkozások, valamint a játékkiállítás és játszóház biztosítják a kellemes hangulatot.

A rendezvény díszvendége a Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566. Emlékév. Az ország déli kapuja, Szigetvár különösen sokoldalú, a török kortól napjainkig tartó ívet mutat be hagyományőrző, kulturális és turisztikai programjaiban, valamint könyvbemutató és tudományos konferencia keretében.

Az eseményen programokkal, turisztikai ajánlatokkal is bemutatkoznak további váraink és a váraknak otthont adó települések.

A programot a Magyar Történelmi Társulat és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum szervezi.

A rendezvény kapcsolódik a Nemzeti Emlékhelyek Napjának programjaihoz.

A látogatás díjmentes.

A rendezvényről itt tájékozódhat.

Forrás: Magyar Mezőgazdasági Múzeum