MESEVÁROS – PROJEKTNYITÓ RENDEZVÉNY – A kecskeméti Katona József Színház 2018. március 9-én, 15.00 órai kezdettel tartotta meg projektnyitó rendezvényét. A Meseváros című projekt célja, hogy már óvodás kortól megismertesse a gyermekekkel a színházat, a színházi előadások segítségével élményszerűen mutassa be a meséket. A program 2018. március 1. és 2019. augusztus 31. között valósul meg Kecskeméten.

A 25 millió forintos összköltségvetésű projekt keretében a kecskeméti Katona József Színház a célcsoportot alkotó 245 gyermeket a mesék világán keresztül vonja be a nem hagyományos tanulási formákba (havi szakkörök, témanapok, táborok, vetélkedők, kulturális órák), hogy kialakítsa a gyermekekben a színházba járás igényét, színházszeretővé, színházértővé nevelje őket, miközben a különböző társadalmi háttérrel rendelkező gyermekek integrációját is elősegíti.

Programja tematikájának alapját az óvodás és kisiskolás gyermekek esetén a Hamupipőke, A kis gyufaárus lány, Az égígérő paszuly, a felső tagozatosok esetén A rendíthetetlen ólomkatona és A fenyőfa mese adja. A választott alkotások bemutatása minden korosztály esetén művészi eszközökkel zajlik. Ezt követően a megismert mesék feldolgozása, elemzése következik.

A projekt során valamennyi korosztály életkori sajátosságainak megfelelő szinten ismerkedik meg a Katona József Színházban folyó szakmai munkával, a kulisszatitkokkal, a jelmez- és díszletkészítés rejtelmeivel, és magával a színházi élménnyel.

 

 

Hozzászólások