Nem maradt megválaszolatlan kérdés a HISZEK Benned Sport Program pályázatáról. A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csarnokában megemelkedett az egy négyzetméterre jutó sportvezetők száma november 6-án, délután 16 órától. Ekkor került sor ugyanis a HISZEK Benned Megyei Tájékoztató Fórumra, melyre a legkülönfélébb sportegyesületek vezetői érkeztek, hogy első kézből kapjanak információkat a pályázat részleteiről.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság – a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) közreműködésével – meghirdette a HISZEK Benned Sport Program (Helyi, Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek közötti Sport Program) II. alprogramját. Ennek lényege, hogy az ország bármely területén működő kis és közepes sportszervezetek utánpótlás bázisának növelését elősegítse a pályázaton elnyerhető anyagi támogatással.

lyan projektek nevezését várja a SOSZ, melyek a tehetség-kiválasztáshoz, tehetség-gondozáshoz kapcsolódó teendőkhöz társuló feladatok megvalósítását szolgálnák, például: sportági toborzó események szervezése, a megnövekedett taglétszám következtében szükséges sportszakemberi foglalkoztatáshoz kapcsolódó kiadások, nevezési díjak ráfordításainak biztosítása. Ez a Program kifejezetten a kis és közepes sportszervezetek, azok közül is a TAO és KSF (Kiemelt Sportágfejlesztési) támogatásban nem részesülő sportszervezetek és sportágak támogatását célozza meg.

A fórumon Virág Lajos, a SOSZ ügyvezető igazgatója adott hasznos tippeket a minél sikeresebb pályázatok megírásához, illetve felhívta a jelenlévők figyelmét a leggyakrabban előforduló hibákra, buktatókra is. A mindenre kitérő beszámolón túl persze az egyesületi vezetők éltek a kérdezés jogával is, így a fórumon senkiben semmilyen bizonytalanság nem maradt, erről tanúskodtak az elégedett tekintetek és a hosszas jegyzetek is.

Aki kihagyta az eseményt, sajnos elszalasztotta a speciális kérdések megvitatását, viszont a pályázati kiírást, részleteket, illetve az előadásról készült videó-felvételt is megtalálhatja ITT

Reméljük a tavalyi évhez hasonlóan idén is nagy sikerrel pályáznak majd a Bács-Kiskun megyei sportszervezetek!

 

 

Hozzászólások