Figyeljen, mert lehet, hogy pont az Ön ablaka alatt csendülnek fel a klasszikus zene dallamai az elkövetkezendő hetekben. Április 22-től 11 megyében, több mint 120 meglepetés koncerttel ajándékozza meg a Filharmónia Magyarország a zeneszeretőket, közel hozza a zenét az otthonokba is, az ablakok alá, de online is naponta frissülő zenei érdekességekkel készül.

Az aktuális járványhelyzet miatt, március 11-től a Filharmónia Magyarországnak, az ország legjelentősebb klasszikus zenei koncertszervezőjének is bizonytalan ideig el kellett halasztani koncertjeit, de ezekben a rendkívüli napokban is közel hozza az élményt, a lehetőségek szerint élőben és digitálisan is.

Amennyiben felkeresi a Filharmónia facebook oldalát és weboldalát, napról napra újabb és újabb érdekességek várják. Az új programsorozat keretén belül feledhetetlen koncertekről osztanak meg videókat és hangfelvételeket.

Mivel évente közel 300 000 gyereknek tartanak hangversenyeket iskolákban, hangversenytermekben, hetente 1 gyerekkoncert online felületeikre is felkerül, amit az énektanárok akár a digitális oktatásban is használhatnak. Izgalmas pillanatokra emlékeznek a Filharmónia történetéből, továbbá hangszerbemutatóval, zenei ajánlóval, valamint kvíz feladványokkal is szórakoztatják az érdeklődőket!

Emellett a szerencséseknek az élő zene élményéből is jut egy morzsányi egy új program keretében. A Kultúráért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére, tavaly október 1-jén, a Zene Világnapján indult útjára a Térzene program, melynek célja, hogy minél több emberhez elérjen a klasszikus zene varázsa. Az eredeti tervek szerint parkokban, zenei pavilonokban szólalt volna meg a muzsika. A most útjára induló meglepetés mini koncertek a Térzene átgondolt, a vírushelyzetre koreografált verziója.

Koncert a kényelmes kanapéról, a balkonról akár egy pohár borral a kézben? Esetleg ebéd közben? Akár mezítláb? A program lényege eljuttatni az emberekhez a klasszikusokat szórakoztatásképp úgy, hogy senkinek se kelljen kimozdulni otthonából. Olyan köztereken csendülnek fel dallamok, melynek környezetéből jól látható és hallható lesz a produkció. Az emberek az ablakokból, erkélyekről, lakásokból, balkonokról, házak kertjeiből lehetnek részesei a zenei élménynek.

Az elkövetkezendő hetekben több mint 120 meglepetés koncertet hallhatnak 11 megyében a Filharmónia Magyarország szervezésében. Hallgassa otthonából a klasszikusokat akár online, akár élőben!

Az online programért látogasson el a Filharmónia Magyarország facebook oldalára és a filharmonia.hu weboldalra, hogy mely városokban hallhatja a meglepetés mini koncerteket, arról a terzene.hu oldalról is tájékozódhat.

Forrás: Filharmónia Magyarország

 

Hozzászólások