A zenekar 25. évfordulós jubileumi koncertjének teljes felvétele. Munkásságával legendát írt és ír a Csík zenekar; emlékezetes volt az a nagykoncert is, amit 2015. december 30-án adtak a Syma Csarnokban.

Csik25.DVD.cover

Ez a már-már kortárs zenetörténeti esemény látható-hallható ezen a DVD-n. A lemez kapható a Fonó webboltjában, valamint a terjesztőknél.

Ajánló a 25 éves Csík-koncert DVD-jére

Van-e recept 25 évre?

Visszatekintve persze okosan bólogathatunk: világos, hogy ezt az utat csak siker koronázhatja. Ilyen döntéseket, ezeket a változásokat… naná, hogy csak ide… hová is vezethetett volna máshová ez a negyed század.

Közben meg egy fityfenét. Nagyon sokfelé vezethetett volna. A receptet nem tudom. Annyit viszont tudok, hogy az összetevők között ott van a “sosem pont azt csináljuk, mint a többiek”, a “még véletlenül sem azt csináljuk, amit várnak tőlünk”, valamint a “nincs olyan meglepő zenei keverék, amelyiket ne lenne érdemes megpróbálnunk”.

De leginkább az van benne, hogy a Csík zenekar soha nem öncélú. Nem önmagukért különcök, nem önmagukért kísérletezők, nem önmagukért hídépítők, nem önmagukért lelkesedők.

Csak meg kell nézni ezt a felvételt: rögtön érteni fogják, miről beszélek.

Lehet, még a recept is kirajzolódik az elmúlt 25 évről.
(Süveges Gergő)

Csík zenekar:
Barcza Zsolt – cimbalom, harmonika
Bartók József – nagybőgő
Csík János – hegedű, ének
Kunos Tamás – brácsa, brácstambura, dob, ének
Majorosi Marianna – ének
Makó Péter – tárogató, szaxofon, klarinét, citera, ének
Szabó Attila – hegedű, gitár, ének

Közreműködők:
Berecz András, Dióssy D. Ákos, Dresch Mihály, Ferenczi György, Kispál András, Lovasi András, Mihalik Ábel, Németh Ferenc, Presser Gábor

Forrás: Fonó Budai Zeneház