Ha új év, akkor új lendület! Nincs ez másként a Dankó Rádiónál sem. A népszerű rádióadó az eddigi Csendül a nóta, száll a muzsika szlogenjét egy jóval kifejezőbbre cserélte. Dankó Rádió – A magyar zene rádiója.

A szlogen mellé pedig friss műsorstruktúra is társul:

„Egységesebbek lettünk – kezdte Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója. – Az új struktúrával az is célunk, hogy műsorfolyamunk még követhetőbb, áttekinthetőbb legyen. Ezt szolgálja, hogy a naponta jelentkező műsoroknál a hallgató azonos órában azonos hangokat tud megkedvelni, megszeretni.”

A rádió alappilléreit továbbra is a magyar dallamkincs alkotja. A magyar nóta és a népzene, amelyek mellé az örökzöldek is bekerülnek. Így például a táncdalfesztiválok jól ismert dallamai, és persze az operett műfaja sem merül feledésbe.

„Új műsorral is készülünk! Hétvégenként és ünnepnapokon hallható a Jó pihenést, amelyet Nádas György, az ismert humorista vezet. Minden alkalommal ismert, érdekes vendégeket hív a műsorába. Emellett hétköznaponként új rovattal, az Édesapám nótájával bővül a Szív küldi szívnek szívesen című műsor. Ezzel a családi nótázás hagyományát szeretnénk visszahozni.
Alkalmazkodtunk a trendekhez is: a hétköznapi ébresztő műsorunk, a Derűs napot! mostantól reggel 6-tól már 10-ig várja a hallgatókat. Így a későbben ébredők is bekapcsolódhatnak az adásba” – tette hozzá Eredics Gábor. Azt is elárulta, hogy a tavaly átadott, a legújabb technológiával felszerelt stúdióból a terveik szerint még több élőzenei közvetítés várható.

Természetesen továbbra is lesz Dankó Klub és Dankó Extra, hiszen a Dankó Rádió számára nagyon fontos a személyes kötődés. Ahogy a csatornaigazgató fogalmaz: „A hallgatókkal együtt alkotjuk a nagy Dankó Családot”.

Az operett szerelmeseinek jó hír, hogy az „Az a szép” délutáni adásai meghosszabbodnak, és az első órában 18 órától szebbnél szebb operettslágerek csendülnek fel.

Emellett reggelente 5 órától – a diaszpóra magyarságára is gondolva – az immáron 7 éves operett műsor, a „Túl az Óperencián” legsikeresebb adásaiból is hallható válogatás.

Az esti, éjszakai program meghatározó műsora változatlanul a „Népek dalai”, amely más népek zenéjének gazdagságát tárja a hallgatók elé.

További információ a felfrissült Dankó Rádióról a Mediaklikk.hu oldalon található.

DANKÓ RÁDIÓ – A MAGYAR ZENE RÁDIÓJA

Forrás: MTVA Sajtó Osztály

 

(Hasonló témában cikk a Montázsmagazinban ITT olvasható.)