Madarász Dórát, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér saját nevelésű versenyzőjét választották az év asztaliteniszezőjének. Az idei évi egyéni Magyar Bajnoki címe mellett oroszlánrészt vállalt a válogatott csapatban a Portugáliában zajló olimpiai kvalifikáción. A női magyar csapat történelme során először jutott ki az olimpiára, így biztos résztvevője a tokiói játékoknak csapatban és egyéniben egyaránt. Madarász Dóra a felnőtt válogatott meghatározó játékosa.

madarasz dora

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnökségének döntése értelmében a külföldön versenyző magyar játékosoknak lehetőséget adnak, hogy a hazai ranglista versenyeken a versenyzők által megadott nevelő egyesület színeiben álljanak asztalhoz. Ennek a döntésnek köszönhetően Madarász Dóra, aki jelenleg Franciaországban (Lille) szerepel, a nevelő egyesülete (Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér) színeiben léphet asztalhoz.

Madarász Dóra a 2020. év női magyar asztaliteniszezője

Madarász Dóra Kecskeméten született 1993. szeptember 3-án. Kecskeméten az Arany János Általános Iskolában és a Bolyai János Gimnáziumiban végezte tanulmányait, majd Budapesten a Corvinus Egyetem kommunikáció szakán szerzett diplomát.
Asztaliteniszezni a Kecskeméti Spartacus Sportkörben kezdett, és lett válogatott versenyző minden korosztályban.
Játékstílusa jobbkezes, támadó.

Eddigi legjobb világranglista-helyezés 57. (2019. augusztus)

 

A 2020 márciusában Kecskeméten rendezett felnőtt Országos Bajnokságon egyéniben 1., párosban 2. helyezést ért el. A 2020-ban tartott olimpiai selejtezőn csodálatos játékának köszönhetően a magyar csapatnak sikerült bekerülnie a Tokiói mezőnybe. A verseny pillanatnyilag 2021-ben kerül megrendezésre a vírushelyzet miatt.

Pályafutása Klubjai:

Kecskeméti Spartacus (–2009), Univer-KTE (2009–2012), Budaörsi SC (2012–2014),
Ströck (Ausztria)(2014–2015), Szekszárd AC (2015–2019), Lille (Francia)(2019-), Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér (2020–)
Utánpótlás Európa és Világbajnokságokon szerzett érmei alapján a legeredményesebb magyar női asztaliteniszező.

Madarász Dóra érmei:

Serdülőben: 1 ezüst, 3 bronz
Ifjúságiban 1 arany, 4 ezüst, 5 bronz

Junior Világbajnokságon:
1 Ezüstérem vegyes párosban

Felnőtt Európa bajnokságokon:
2 bronz csapatban, 2 bronz párosban

Farkas Zoltán tiszteletbeli elnők:

Nagyon büszkék vagyunk Dóra teljesítményére. Szurkolunk neki, hogy sikerüljön a maga elé állított célokat teljesíteni. Szeretnénk, ha a klubunk helyzete úgy alakulna, hogy valamikor még a csapatunkban is asztalhoz tudjon állni. Hajrá Dóri!

Szabó Krisztián vezetőedző:

2020-ban a vírushelyzet miatt Dóra többet tartózkodott Kecskeméten. Sikerült vele közösen edzeni, és a fiataljaink élőben láthatták profizmusát. Nagyon jó lenne, ha sikerülne a kecskeméti csapatunkban látni játszani. Hajrá Dóri!

 

A Montázsmagazin ITT írt Dóráról korábban

 

Hozzászólások