Lapozz velünk! „Ez a könyv ingyenes, közös, és nem szeret olvasatlanul porosodni.” Magyarországon minden évben közel 13 000 könyvet adnak ki, s több mint 25 millió példány talál gazdára. De vajon mi történik, ha elolvasták őket?

Vannak, akik megtartják vagy elajándékozzák régi könyveiket, de vannak olyanok is, akiknek – költözés vagy helyhiány miatt – gondot okoz a könyvek további tárolása. Erre a problémára nyújt megoldást a BOOKLINE legújabb programja, a LAPOZÓ, amely nemcsak új életet ad régi vagy feleslegessé vált olvasmányainknak, hanem egyúttal fontos üzenetet is hordoz.

 

lapozz velunk

Lapozz velünk! 

A Bookline számára kiemelten fontos a fenntarthatóság. Ez az elköteleződés vezérelte a Millenárison felállított Bookline Lapozó ötletét is, amely révén a könyvkereskedő igyekszik elősegíteni a könyvek újrahasznosítását, és nem utolsósorban az olvasás élményének megosztását. De szeretnék felhívni a figyelmet arra a gondolatra is, miszerint azok az értéktárgyak, amik számunkra már nem hasznosak, vagy akár feleslegesnek tűnnek, másnak még lehetnek értékesek.

 

lapozz velunk

Cserepontokként a Lapozók több funkciót is betöltenek. Itt leadhatjuk a már kiolvasott és épp nem használt könyveinket. Ezeket a műveket mások elolvashatják a helyszínen, de ki is kölcsönözhetik azokat. De természetesen arra is van mód, hogy megtartsák az olvasók ezeket a könyveket. Ebben az esetben a Bookline csak annyit kér, hogy egy-egy könyv leadásával ők is járuljanak hozzá a gyűjtőpont bővüléséhez.

A program célja, hogy a könyvek és a kultúra minél több emberhez eljusson. Ezt az üzenetet közvetíti a Lapozó, és ez olvasható a programban szereplő könyvekbe pecsételve is:
„Ez a könyv ingyenes, közös, és nem szeret olvasatlanul porosodni.”

lapozz velunk

Az első két Lapozó a következő egy évben a Millenárison fog működni. A gyerekek a Zöld Péter játszótéren kialakított gyűjtőponton találhatják meg az izgalmas történeteket, míg a felnőttek a Nemzeti Táncszínházzal szemben kereshetik meg leendő olvasmányaikat. A kezdeményezés a Bookline és a Millenáris közös programja.

A Bookline hosszú távú célja, hogy ne csak Budapesten, hanem az ország más pontjain is létrejöhessenek Lapozók, hiszen a könyv és az irodalom közös értékünk, amit érdemes megosztani egymással. Lapozz velünk!

Bookline

 

Kapcsolódó cikkünk a Bookline-ról

 

Hozzászólások