Középiskolás diákok vallottak versmondás formájában a szerelemről, szeretetről a kecskeméti Katona József Könyvtárban rendezett versmondó versenyen. A fiatalok a Katona József Gimnáziumból, a Bolyai János Gimnáziumból és a Református Gimnáziumból, valamint a Kada Elek Szakközépiskolából érkeztek a programra. 

A Házasság hete alkalmából szervezett találkozón a házastársi összetartozásról, hűségről és szerelemről szóló költeményeket adtak elő. Szervezői a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai és a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai. A program a kecskeméti Házasság Hete rendezvénysorozat keretében valósult meg. A középiskolásoknak kiírt megmérettetésre a magyar és világirodalom legszebb, hitveshez szóló költeményeivel lehetett nevezni.

A Bács-Kiskun Megyei Könyvtárban február 12-én, kedden délután elhangzott szavalatokat Lovrity Sándorné, a Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola intézményvezetője, Weninger Endréné, a montazsmagazin.hu alapító-tulajdonosa és Krasnyánszki Anna, a Kecskeméti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat elnöke értékelte.

A háromtagú zsűri megosztott első helyezéssel jutalmazta

  • Bartus Bertalant, a Kecskeméti Katona József Gimnázium 11. osztályos tanulóját (Radnóti Miklós: Tétova óda című versét mondta) és
  • Konfár Benjámint, a Kecskeméti Református Gimnázium 12. osztályos tanulóját (Petőfi Sándor: Szeptember végén című versét tolmácsolta).

Megosztott második helyezésben részesült

  • Füleki Barbara, a Kecskeméti SZC Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma 10. osztályos diákja (Chucky Hewitt: Játszunk boldogságot! című költeményével) és
  • Kiss Nikolett, a Kecskeméti Katona József Gimnázium 12. osztályos diákja (Előadta: Ismerek egy ifjú embert – népköltés).

A harmadik helyen Török Edina Gabriella, a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium 11. osztályos tanulója végzett (Nemes Nagy Ágnes: Félelem című versével).

A díjazott diákok emléklapot és vásárlási utalványt kaptak ajándékba.

 

 

Hozzászólások