A könnyű- és a komolyzene jeles képviselőinek találkozásában vehetnek részt azok, akik november 2-án ellátogatnak a Budapest Music Centerbe.

Magyar Kamarazenekar

A Magyar Kamarazenekar szervezésében megrendezésre kerülő „Könnyű? Komoly! – Malek Miklós másképp” elnevezésű est egyediségét az adja, hogy az elsősorban könnyűzenészként ismert Malek Miklós, számos sláger, többek között a Hull az elsárgult levél, a Macska-duett vagy a Próbálj meg lazítani zeneszerzője, Hofi Géza előadásainak zenei rendezője most teljesen más oldaláról mutatkozik be.
Ezúttal az Emerton-, Erkel- és Artisjus-díjas Malek Miklós komolyzenei szerzeményei hangzanak el, a szerző vezényletével. A koncerten több neves művész, többek között Bánfalvi Béla Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Lakatos György fagottművész, és Szepesi János klarinétművész is közreműködik.

malek_miklos

A nemzetközileg magas szinten elismert Magyar Kamarazenekar tagjai a hazai és külföldi élvonalbeli szimfonikus zenekarok képviselői. A Zenekar jeles magyar és külföldi szólistákkal, többek között a Kossuth-díjas Baráti Kristóffal, és a világhírű Mischa Maisky csellóművésszel dolgozik együtt. A Magyar Kamarazenekar alapítója és hangversenymestere Bánfalvi Béla, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész évek óta nagy sikerrel irányítja az együttest, munkásságáért Bartók-Pásztory-díjjal, Liszt Ferenc-díjjal, és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

koncert_november2

A november 2-i különleges estre jegyek már kaphatók a helyszínen, az ismert jegyirodákban, és a Jegy.hu országos hálózatában.

Forrás: A Magyar Kamarazenekar sajtóközleménye

Hozzászólások