Három programmal kapcsolódnak idén is az országosan február 10-e és 17-e között zajló Házasság Hete rendezvénysorozathoz a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai. A kecskeméti civil szervezet ezekkel a programokkal népszerűsíti a házasságot, hangsúlyozza a család fontosságát: konferencia, gyermekrajzok, versmondás.

A konferencianap számos intézmény, szervezet összefogásával valósul meg a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban február 15-én 10 órától.

A „Nekünk mindenünk család” délelőtti konferencia felkért előadói között lesz

  • Beneda Attila, az Emmi családpolitikáért felelős helyettes államtitkára
  • Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány kuratóriumi elnöke
  • Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója
  • Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója
  • Tálosi Gyula, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának vezető főorvosa 
  • Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke.

Mindannyian a családok szerepéről és fontosságáról osztják meg gondolataikat, valamint a védelmükben és érdekükben végzett munkájukba adnak betekintést. A délelőtti konferencia Férfiak vs. nők – fiatalok és a párkapcsolat című pódiumbeszélgetéssel zárul.

A „Jövőnk a család” délutáni konferencia keretében a Családi Életre Nevelés (CSÉN) programról szervezett fórumot megelőzően egy család-óra bemutatót láthatnak az érdeklődők. Az egész napos programsorozat a Kiss Kata Zenekar családi koncertjével zárul.

A középiskolások körében versmondó versenyt hirdettek. A magyar és világirodalom legszebb hitveshez szóló költeményeit a jelentkezők a Bács-Kiskun Megyei Könyvtárban szavalják majd el február 12-én, kedden 15.00 órától.

Szintén a könyvtár ad helyett a Nem én, nem te, hanem mi! mottóval általános és középiskolás fiatalok körében meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésének és kiállításának február 15-én, pénteken 16.00 órakor.

A programokra minden érdeklődőt tisztelettel várnak!

 

Hozzászólások