Július 22-én lépett fel a Kodály Világa Kórus első alkalommal, és mindjárt a VIII. Muzsika Hídja Nemzetközi Kórusversenyen és Fesztiválon Százhalombattán.

A Muzsika Hídja Nemzetközi Kórusverseny kultúrák találkozását is jelenti, ahol a zene az a híd, amely a különböző vallású és kultúrájú emberek közötti kapcsolatot hivatott erősíteni, ugyanúgy, mint ahogyan a Kodály Világa kezdeményezés alapgondolata is: “legyen az együtt éneklés, az együtt gondolkodás, az együtt alkotás a közös nyelv a világban”.

A nemzetközi fesztivál résztvevőit az idén is kiemelkedő szakmai zsűri minősítette: Wang Shuai (China), Ferenc Rózsa (Hungary), Michalis Patseas (President, Greece), Zsuzsa Papp Károlyné (Hungary), Peter Wöss (Austria).

A Kodály-évre való tekintettel a kórusok egy-egy Kodály kórusművet is előadtak, és a legjobb interpretálást nyújtó kínai gyermekkórus kapta a Kodály Világa által felajánlott különdíjat, egy koncert-lehetőséget. A zsűri négy arany minősítést osztott ki, melyek közül egyet Dinya Dávid, a Kodály Világa Kórus karnagya vehetett át.

 

Csikai Ildikó

 

 

Hozzászólások