A Mozinet kisfilmpályázatot hirdet iskolásoknak és felnőtteknek az Évszakok című lenyűgöző látványvilágú természetfilm kapcsán, amely 2016. április 14-én érkezik a magyar mozikba. A legjobb pályaműveket a nagyközönség is megnézheti majd az Évszakok kísérőfilmjeként a mozikban. 

evszakok3

 

Jacques Perrin és Jacques Cluzaud, a hatalmas sikerű Vándormadarak alkotóinak új filmje,  a több éven át forgatott, 40 millió dolláros költségvetésű Évszakok Európa élővilágának változását mutatja be az elmúlt húszezer évben, a jégkorszak végétől napjainkig – az állatok nézőpontjából.

Az április 14-én a mozikba kerülő film alkotóihoz hasonlóan a hazai forgalmazó, a Mozinet is értékként tekint a minket körülvevő természet csodáira, ezért kisfilmpályázatot hirdet, melyre olyan – legfeljebb kétperces – kisfilmeket várnak, amelyek Magyarország élővilágához kapcsolódnak, itt élő állatokat, növényeket mutatnak be, vagy kérdéseket fogalmaznak meg az emberi civilizáció és az állatok békés egymás mellett éléséről.

evszakok2

 

A filmeket szakmai zsűri értékeli majd, korcsoportonként egy győztes filmet választva ki, amelyet aztán a közönség az Évszakok kísérőfilmjeként láthat országszerte a mozikban, de az összes elkészült alkotás nyilvánosságra kerül a Mozinet YouTube oldalán is. A zsűri tagjai Für Anikó színművésznő, Lubics Szilvia hosszútávfutó, ultramaratonista és Mosonyi Szabolcs természetfilmes.

A második helyezettek egy féléves National Geographic előfizetést nyernek, a kategóriájukban harmadik helyezettek pedig Turista Magazin előfizetést.

evszakok1

 

Feltételek:
1.      A kisfilm maximum két perc hosszúságú lehet.

2.      A nevezés ingyenes.

3.     Műfaji megkötés nincs, a benyújtott film egyaránt lehet animációs film, dokumentumfilm, játékfilm, kísérleti film, kisjátékfilm, stb.

4.      Korcsoportok:

  • Általános iskolások (ide tartoznak a nyolcosztályos gimnáziumok első négy évfolyamának és a hatosztályos gimnáziumok első két osztályának tanulói is).
  • Középiskolások (ide tartoznak a nyolcosztályos gimnáziumok felső négy évfolyamának és a hatosztályos gimnáziumok felső négy évfolyamának tanulói is).
  • Felnőttek (nagykorú pályázók).

5.      Technikai feltételek: a filmeket FullHD (1080p) felbontásban várjuk az evszakok@mozinet.hu címre a WeTransfer vagy MyAirBridge fájlküldő programmal átküldve.

6.      Nevezési határidő: 2016. március 13.

7.      Eredményhirdetés: 2016. március 28.

 

Hozzászólások