“Hogyan értelmezzük helyesen a sokat ígérő reklámokat? Hogyan tartsuk biztonságban személyes adatainkat? Kiben bízhatunk meg a közösségi oldalakon?” Ezekben a kérdésekben is segít eligazodni az alsó tagozatos gyermekek digitális írástudásának és tudatosságának fejlesztését célzó Digitális világ oktatási segédanyag, melyet a Telenor támogatásával 2012 óta fejleszt a MediaSmart Hungary. A kritikus gondolkodás fontosságát a 9-12 éves gyerekek nyelvén bemutató anyag idén májusban készült el, most a pedagógusok aktív bevonása a cél.

A tananyag népszerűsítése és jövőbeni továbbfejlesztése érdekében a MediaSmart és a Telenor pályázatot ír ki A Digitális világ tanára címmel. Mivel a gyerekek egyre fiatalabb életkorban kezdik használni az internetet és a digitális eszközöket, a kiírásra a tanítók és általános iskolai tanárok mellett az óvodapedagógusok jelentkezését is várják.

A Digitális világ tanára pályázatra két lépésben várják a jelentkezéseket. A pályázók 2014. január 15. éjfélig regisztrálhatnak óvodai és általános iskolai kategóriában a www.digitalisvilag.hu honlapon. A jelentkezők között 100 darab, egy évre szóló ajándék Hipernet szélessávú mobilinternet hozzáférést sorsolnak ki a szervezők, hogy ezáltal is segítsék a pályázók szakmai felkészülését. A második lépésben A Digitális világ című oktatási segédanyag használatát, hatékony pedagógiai alkalmazását bemutató pályázati anyagot kell benyújtaniuk a jelentkezőknek 2014. március 16. éjfélig. Az eredményhirdetés időpontja 2014. április 9. Az írásos anyag mellett képes, videó alapú vagy más érdekes formátumú munkát is benyújtók Kreatív különdíjért is indulhatnak.

További információ

Forrás: Telenor Magyarország

2013. november 15.

Hozzászólások