Kecskeméten megteltek az előjegyezhető helyek a Seuso-kiállításon – A Seuso-kincs, a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítása január 31-én nyílt meg Kecskeméten a Cifrapalotában. A hatalmas érdeklődés miatt a regisztrált helyek száma mára betelt. A kiállításra még kaphatóak jegyek, de már csak előre egyeztetett időpont nélkül van lehetőség a tárlat megtekintésére. Hogy minél többen megnézhessék a kiállítást és a látogatói igényeknek maximálisan eleget tehessen a múzeum, ezért most hétvégén a nyitva tartási időt egy-egy órával meghosszabbítja. 2018. február 9-10-11-én, (péntek, szombat, vasárnap) 08:00-21:00 óra között várja az érdeklődőket a különleges tárlat.

A késő római császárkor legjelentősebb ezüstleletének népszerűsége szerencsére Kecskeméten is töretlen. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel, bő egy héttel a megnyitó után, elfogytak az előre egyeztethető helyek. (Előzetes jegyvásárlásra és időpont regisztrációra január első napjaitól volt lehetőség.)

Telefonon már nem lehet konkrét időpontra bejelentkezni, azonban szakaszosan engedik a termekbe a látogatókat; így aki személyesen befárad a Cifrapalotába, majd jegyet vált a kiállításra, bejuthat az antik kincsek közé, igaz, némi várakozási időre számítania kell. A palota dolgozói a biztonsági előírások betartása mellett igyekeznek a lehető legkörültekintőbben eljárni annak érdekében, hogy a sorban állás gyors lefolyású, valamint a beengedés akadálymentes legyen.

A látogatók várakozás közben belenézhetnek Dézsy Zoltán, A Seuso-kincsek rejtélye című dokumentumfilmjébe, de érdekes információkat is megtudhatnak a kincsről a szórólapot olvasgatva.

A múzeum kérése, hogy akik karácsony előtt ajándékjegyet vásároltak, és még nem foglaltak időpontot, mindenképp vegyék föl a kapcsolatot a munkatársakkal a cifrapalota.seuso@gmail.com e-mail címen.

További információ: https://muzeum.kecskemet.hu/seuso/ és a kiállítás Facebook oldalán (SeusoKecskemet).

 

 

 

Hozzászólások