Hétvégi programajánló

Sok érdekes program lesz a hétvégén, de talán mind közül a legérdekesebb a Kárpát-medencei Asszonytalálkozó – nemcsak asszonyoknak. Kecskemét látja vendégül a környező országok magyarlakta területeiről érkező asszonytársakat, és sok kulturális programot kínál ez a három nap, június 8-9-10. A rendezvény helyszíne: Katolikus Közösségi Ház, Kecskemét, Lestár tér 2.

 

A rendezvényt megtiszteli Gál Kinga Európai parlamenti képviselő, Ékes Ilona országgyűlési képviselő, Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Gerber Zsuzsanna, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke, Szalai Piroska miniszteri biztos és még sorolhatnám a rangos listát. A vendégeket üdvözli majd Dr. Zombor Gábor polgármester úr, Mák Kornél alpolgármester úr, és előadást tart Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszony.

Ízelítő a programból:

•    Június 8. péntek 14.00 óra: Kiállítás megnyitó, 15.20: Pure Fashion program, Családpolitikai előadás, 17.00: Női arcok, női élethelyzetek, 18.00: Képmás családmagazin bemutatkozása, 19.00: Kecskeméti Főiskola Táncegyüttesének a műsora.
•   Június 9. szombat 9.00 óra: Megnyitó, előadások, 12.20: Böjte Csaba Szent István terve, 14.00: Nők a művészetben (Balanyi Károly beszélget Horváth Mária filmrendező-grafikussal és Kalmárné Horóczi Margit festőművésszel. Délután műhelymunkák, koszorúzás az Országzászlónál. Az est fénypontja az Evangélikus templomban sorra kerülő hangverseny lesz 19.00 órakor.
•   Június 10. vasárnap 9.00 óra: A műhelymunkák értékelése, részvétel az Úrnapi körmeneten.

A rendezvényt a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület szervezi és koordinálja, elnöke, Engert Jakabné a találkozó háziasszonya. A házigazda tisztét Mák Kornél alpolgármester úr tölti be. A találkozóra szeretettel várnak mindenkit!

 

Weninger Endréné

Hozzászólások