Kodály nyomában… Kanadai néptáncosok vendégeskedtek a Kecskemét Táncegyüttes Nagybetyárok csoportjánál. 2015. augusztus 2-től 9-ig a Kecskemét Táncegyüttes látta vendégül a kanadai nagyvárosban, Torontóban tevékenykedő Kodály Néptáncegyüttes ifjúsági csoportját.

 

 

kanadai_neptancosok1

 

A Kecskemét Táncegyüttes művészeti vezetői Lukács László és Lukácsné Haránt Eszter 2014-ben vendégként tanítottak már néptáncot Észak-Amerika egyik legjelentősebb, idén 55 éves táncegyüttesében a magyar kulturális kötődésüket őrző torontói fiataloknak. Dobi Andreával, a Kodály Együttes vezetőjével 2015 nyarára egy közös tánctábort szerveztek a kerekegyházi Kunsági Majorban a kecskeméti és a torontói ifjú táncosoknak.

A madocsai és bonchidai táncok elsajátítása mellett erős, életre szóló barátságok kötődtek a fiatalok között. A tánctábor előtt és után egy-egy napig a kecskeméti családok látták vendégül a kanadai magyarokat. A Csiperó városában ez nem is újdonság. A fantasztikus élmények és barátságok folytatására is lesz alkalom, mivel a torontóiak meghívták a Kecskemét Táncegyüttest 2016-ban Torontóba egy ottani közös táborozásra.

 

kanadai_neptancosok2

 

A táborban tanult táncokat a kecskeméti és torontói fiatalok augusztus 20-án 13 órakor Budapesten, a Mesterségek Ünnepén  is bemutatják a Budai Várban, az Oroszlános Színpadon.  

 

Lángné Nagy Mária

 

 

Hozzászólások