Az Óbudai Danubia Zenekar augusztus 22–23-án, szombat-vasárnap rendezi meg a Kalandra Fül Fesztivált a Budapest Music Centerben (1093 Budapest, Mátyás u. 8.).

A Kalandra Fül Fesztivál Magyarország első klasszikus zenei fesztiválja, amely kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szól.

Első alkalommal 2020. augusztus 22–23-án egy helyre gyűjtöttük a legjobb, legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat. Ezek mind egy célt szolgálnak: szórakoztatva közel hozni a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez. A fesztivál házigazdája az Óbudai Danubia Zenekar. Innovatív előadásaikkal az elmúlt években lelkes gyermekek ezreinek bizonyították, hogy a klasszikus zene mennyire menő tud lenni. A fesztivál művészeti vezetője Hámori Máté, több tucat újító előadás megálmodója és a zenei utánpótlás-nevelés kiemelkedő alakja.

kalandra ful

A 2020-as Fesztiválon vendégünk lesz a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra és az Accord Quartet kifejezetten erre az alkalomra készített produkciójával. Meskó Ilona és Lukácsházi Győző a Fehérlófia című előadással.  Lackfi János költő saját meséivel készül. Dinyés Dániel és „operajátszóháza” is érkezik hozzánk. Dés András és ütőhangszerei régóta a kicsik kedvencei közé tartoznak. De érkezik a fesztiválra Fekete János Jammal beatboxos is.

A legkisebbeket ingyenes programok várják a BMC legeldugottabb zugaiban is. Létrehozunk egy Pagonyos „meseszobát”. A Szigetkék Alkotóműhely művészei festőfoglalkozást tartanak, de lesznek hallásvédelemmel kapcsolatos játékok és hangszerbemutatók is.

„A Kalandra Fül Fesztivállal egy valódi családi fesztivált hoztunk létre, ahol a különböző korú gyerekek éppúgy tudnak töltekezni és szórakozni, mint az őket kísérő szülők és felnőttek. Erre garancia az a művésznévsor, akiket meghívtunk. Egyedi előadásainkat a legnagyobb odafigyeléssel és szeretettel állítottuk össze annak érdekében, hogy átragaszthassuk életünk legfőbb szenvedélyét, a zene iránti rajongást az utánunk következő generációkra is. Hogy legyen, aki átviszi a szerelmet a túlsó partra…” (Hámori Máté vezető karmester)

A részletes program itt olvasható.

Kísérőprogramok

A Fesztivál mindkét napján lehetőség lesz ingyenes kísérőprogramokon is részt venni. Ilyen például a Szigetkék Alkotóműhely foglalkozása. Ennek során az érdeklődők különböző képző- és iparművészeti technikákkal ismerkedhetnek meg játékos, kreatív gondolkodásra, a résztvevők adottságainak kibontakoztatására ösztönző formában. A műhely vezetője Balla Vera képzőművész.

A kicsit megpihenni vágyóknak a Pagony Kiadó elhozza a gyermek- és ifjúsági irodalom legfrissebb köteteit. „Meseolvasói” is segítenek a könyvek megismerésében az erre a célra kialakított „csendszobában”.

kalandra ful

Zenekarunk folytatja a hallásvédelemmel kapcsolatos érzékenyítését. A gyerekek számára készített eszközök segítségével hívja fel a kicsik és szüleik figyelmét a hallásvédelem fontosságára, amelyeket bárki a helyszínen kipróbálhat az Audiopont Halláscentrumok audiológusai segítségével.

A BMC előterében a Zenekar művészei a két nap során több alkalommal hangszerbemutatókkal fogadják a közönséget. A büfé bővített kínálattal várja a gyerekeket, családokat.

További információk itt olvashatók.

 

Korábbi hasonló cikkünk:

Arany Karantén díj az Óbudai Danubia Zenekar muzsikusainak

 

Hozzászólások