Plüssmackók kiállítását és aukcióját rendezték meg a jótékonyság nevében.

Különleges kiállítást rendeztek Budapesten, a Design Terminálban. Közel 60 magyar közéleti személyiség ajánlotta fel kedvenc plüssmaciját egy nemes cél érdekében: a játékokat elárverezik,  a befolyt összegből pedig a fogyatékkal élőket támogatják, új munkahelyeket létesítenek nekik.

Az aukcióra március 13-án, este hatkor kerül majd sor a Polgár Galéria és Aukciós Házban, a kiállítás ezért csak korlátozott ideig, március 10-ig várja a látogatókat. A macik korábbi tulajdonosai között olyan neveket találunk, mint Törőcsik Mari, Pataki Attila, Rogán Antal, Makány Márta, vagy Andy Vajna. Felajánlotta maciját a kampány fővédnöke, Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes és közigazgatási és igazságügyi miniszter is.

A “Fogadj örökbe egy macit!” kampány lényege, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal élők munkaerő piacon tapasztalt hátrányos megkülönböztetésére, és legalább részben orvosolja is ezt a problémát.

Egy erre a célra létrejövő alapítvány, illetve az aukción gyűjtött összeg segítségével létrehoznának egy maci manufaktúrát, ahol számos munkahelyet biztosítanának a fogyatékkal élőknek. Az általuk gyártott plüss medvéket később egy speciális macishopban árulják majd, Budapest szívében.

 

A “Fogadj örökbe egy macit!” kampányról bővebb információ a Facebook oldalukon található: https://www.facebook.com/fogadjorokbeegymacit?sk=info

Hozzászólások