Bárki jógázhat, nem számít mennyi idős, milyen vallású, egészséges-e vagy beteg. Mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány, mely a legalapvetőbb szükségleten, a légzésen alapul. Sok ága van a jógának, sok helyen oktatják különféle felfogásban. Én már 4 éve rátaláltam a Jóga a mindennapi életben® rendszerre, mely 8 szintből álló, kifejezetten a hétköznapi munkában megfáradt ember számára hasznos. Idáig csak a második szintig jutottam el, de ez egyáltalán nem baj. Az első szint gyakorlatai olyan egyszerű vagy kevésbé egyszerű mozdulatok, amelyek nagyban hozzájárulnak a jó közérzethez.

A motivációnk sokféle lehet: szeretnénk az elménket lenyugtatni, relaxálni, fiatalosabban járni, valamilyen szervi problémánkra gyógyírt találni vagy csak egyszerűen mozogni úgy, hogy közben ne gondoljunk semmi másra. A jóga nem elsődlegesen testszépítő mozgás, de pozitív mellékterméke lehet a hasizmok megerősítésével a hurkák leadása, csinos alakformálás.

Nyaranta mindenki térítésmentesen kipróbálhatja a jógázást. A Jóga a mindennapi Életben® rendszer oktatói Kecskeméten, az Ipoly utcai Inkubátor ház mögötti füves területen hétfőnként 6 órakor foglalkozásokat tartanak. Nem kell mást hozni, csak egy plédet, polifoam matracot és a kényelmes ruhádban máris gyakorolhatsz.

Erről a jóga rendszerről bővebb felvilágosításhoz juthatsz a www.jogaszeged.hu honlapon.
                       

Korompai Mónika

2013. július 10.

Hozzászólások