Nagy sikerrel, telt ház előtt mutatta be Tamási Áron Tündöklő Jeromos című drámáját a Nemzeti Színházban a marosvásárhelyi Spectrum Színház és a Maros Művészegyüttes. December 21-én a József Attila Színházban újra látható lesz az előadás, amely egy erdélyi faluban játszódik az adventi időszakban.Hatalmas sikert aratott a marosvásárhelyi Spectrum Színház és a Maros Művészegyüttes előadása, Tamási Áron Tündöklő Jeromos című drámája a Nemzeti Színházban. A különleges produkció idén számos szakmai fórumon aratott méltán sikert.

A Magyar Színházak XXXI. Kisvárdai Fesztiválján, a mikházai Csűrszínházban, valamint a Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztiválján is elismerésben részesült produkciónak igazi főszereplője a nép, ezért kiemelkedő szerepe van a néptáncnak, a koreográfiának. A Maros Művészegyüttes és a Spectrum Színház közös produkciója sajátos erdélyi hangvételben jeleníti meg Tamási Áron szellemiségét.

Tamási drámája egy erdélyi faluban játszódik, adventi időszakban, amikor » a Fekete felhő,… ráereszkedik a falura és megzavarja a nyájakat és az emberek jóravaló lelkét, és nem marad más, csak a remény, hogy nem veszett el bennünk a … » A Tündöklő Jeromos egy egész közösség Megváltót váró keserűségét és reményeit, valamint a várakozásra hamis választ adó Jeromos történetét jeleníti meg.

Tamási rituális színháza az adventi időszakot idézi: a sötétségből a fény várásának, a régi rosszal való szembesülésnek és lezárásnak, valamint a jobb új év reményének és elhatározásának idejét. A nagy sikerű, advent idején egy erdélyi faluban játszódó előadás az ünnepek előtt, december 21-én újra látható lesz a fővárosi József Attila Színházban.

Videólink:

TÜNDÖKLŐ JEROMOS – Nagy István
SÁSKA MIHÁLY – Györffy András
GÁSPÁR – György Károly
BAJNA GÁBOR – Farkas Sándor-Csaba
ÁGNES – Márton Emőke-Katinka
ÁKOS – Török László
BÁLINT – Bíró Nimród-Olivér
LINA – Kásler Magda
BELLA – Czikó Juliánna
GYULA – Ruszuly Ervin
CSENDBIZTOS – Török Attila
PLÉBÁNOS – Duka Szabolcs
JEGYZŐ – Szász Róbert
KÁNTOR – Kárp György
MARCI – Tatai Sándor
NŐRINC – Barabás Levente
ELEK – Szász Péter
SZABÓNÉ – Szász Anna
A FALU NÉPE – A Maros Művészegyüttes táncosai
MUZSIKÁL – A Maros Művészegyüttes zenekara
ZENE | Kelemen László (zeneszerző, zenei szerkesztő)
KOREOGRÁFIA | Horváth Zsófia
A KOREOGRÁFUS MUNKATÁRSA | Ruszuly Ervin, Farkas Sándor-Csaba
DÍSZLET-JELMEZ | Takács Tímea
SÚGÓ | Sugó Erzsébet
RENDEZŐ | Török Viola

 

Hozzászólások