Ismét zene a lelkednek! – 2022-ben a Kodály Művészeti Fesztivál a Zene a lelkednek! mottóval költözött be a hírös városba. A ünnepélyes hangulatú nyitónap után 2022. július 19-én, kedden Palotás Gábor ütőművész játékát csodálhatjuk meg a Deák téri Kodály Ponton, majd este a Budapesti Kamaraopera Mozart korai daljátékával szerez örömet a zenekedvelőknek az Evangélikus templomban.

Ismét zene a lelkednek!

2022. JÚLIUS 19. KEDD

18.30 óra
Ismét zene szól a Deák téri Kodály Ponton: Palotás Gábor ütőművész játékában gyönyörködhetünk

20.00 óra
Evangélikus templom 
W. A. Mozart: Bastien és Bastienne – daljáték – A Budapesti Kamaraopera produkciója.

Szereplők:
Bastienne, fiatal pásztorlány – Ducza Nóra (szoprán)
Bastien, fiatal pásztorfiú – Biri Gergely (tenor)
Colas, falusi varázsló – Najbauer Lóránt (basszus)

Közreműködnek a Savaria Barokk Zenekar tagjai

Művészeti vezető: Németh Pál

ismet zene

Mozart 1768-ban írta kis daljátékát Rousseau: Devine du Village (Falusi jövendőmondó) című műve nyomán. A 12 éves csodagyerek-zeneszerző nagy biztonsággal költi újra korának zenei nyelvezetét: franciás rokokó muzsika, bécsi dal és népies zene bámulatos könnyedséggel formálódik tolla alatt német daljátékká, Singspiel-lé.

Az opera cselekménye: Bastienne azt hiszi, hogy kedvese, Bastien hűtlen lett hozzá, és bánatával a varázsló hírében álló bölcs és jólelkű Colas mesterhez fordul tanácsért. Nem is hiába, megtudja, hogy mit kell tennie: legyen kissé kacér, tegyen úgy, mintha mást szeretne, keltse fel Bastien féltékenységét. A terv persze sikerül, amiben némi ártatlan varázslat is segít, és a szerelmesek újból boldogan ölelik át egymást.

A daljátékot az egy időre világszerte híressé vált Dr. Mesmer, a magnetizáló gyógymód mestere rendelte meg Mozartnál, a bemutatóra saját kerti színházában került sor.

Belépődíj: 3.500 Ft

Jegyvásárlás  

Hírös Agóra

Kodály Művészeti Fesztivál

A Fesztiválról korábban megjelent cikkeink ITT és ITT olvashatók.