A gömbgrafitos öntöttvas csőrendszerek (GÖV cső) és a kőagyag csőrendszerek mellé érkező új termék az ÜPE cső: üvegszál erősítéses poliészter csövek. A termék 2019 év elejétől kapható a Pureco kínálatában, melyet az Európai Uniós együttműködés jegyében a bukaresti székhelyű ROREX Pipe Srl. gyárt le és szállít széleskörű profil- és méretválasztékban a magyar forgalmazó felé.

ÜPE csövek

Az üvegszál erősítéses poliészter csövek kiváló tulajdonságai közé tartozik a hosszú élettartam, a korrózióálló vezetékek. Ezen termékek kiválóan alkalmasak lehetnek az ivóvíz- és a szennyvízvezetékekhez, a csapadékvíz elvezetésére szolgáló rendszerekhez, a tűzivíz hálózatokhoz és különféle ipari létesítmények csővezetékes megoldásaihoz.

Az ÜPE csövek úgynevezett gömbölyítőhengeres eljárással készülnek, ami pillanatnyilag a legkorszerűbb technológiaként van jelen a piacon. A gyártás során 10 cm és 4 m átmérő közötti csövek készíthetőek a megrendelő igényeihez igazodva. A termék felépítése rendkívül erőssé teszi az átáramló közeg koptató hatása ellen. Hosszú időn keresztül, nagyfokú hatékonysággal lehet vele tervezni. Emellett igazán költséghatékony, mert alacsony üzemeltetési költség és karbantartási költség jellemzi.

Az ÜPE csövek forgalmazásával egy újabb célt valósíthatnak meg a Pureco szakemberei: olyan megoldást nyújtanak a tulajdonosok, üzemeltetők és díjfizetők felé, ami hosszú távon fenntartható, kivitelezése megfizethető és költséghatékony.

Mi jellemzi a terméket?

A csővezeték gyártása során üvegrost, poliészter és kvarchomok megfelelő arányú keveréke alkotja meg az ÜPE csöveket. A felületi mattoláshoz pedig vegyi anyagot használnak fel. A csővezeték, mivel üvegszálas a felépítése, erőssé teszi a gyártmányt a nagynyomású közeggel és a külső terheléssel szemben, valamint a hosszirányú teherbírást is jól viseli.

● Átmérője választható: 10 cm – 4 méter közötti tartományban
● Nyomás: PN 1 – 40 bar közötti értéket elbír
● Merevsége: SN 1250 – 10.000 Pa közötti tartományban mozoghat.

Milyen előnyökkel jár, ha az új ÜPE csöveket alkalmazzuk?

A terméknek számos előnye ismert, amit ki is használhatunk a különféle területeken, ahova csak szóba kerül a jó minőségű csővezetékrendszerek használata. Ipari eljárások során (pl.: hűtővízvezetékek), vízkezelési eljárások során (pl.: csapadékvíz elvezetés), szennyvízkezelési eljárások során (pl.: szivattyúrendszerekhez) használt csőrendszerek esetében, vízenergia projektekhez, rekonstrukciós projektekhez, tűzvízi hálózatokhoz, valamint a vízátviteli és elosztó vezetékek csőrendszerében (pl.: vezetékes ivóvíz) is.

Jellemző az ÜPE csövekre:

● korrózióállóság
● időtállóság
● az alacsony szállítási-, telepítési- és karbantartási költség
● a könnyű súlya, nagy teherbírása
● hosszú szálméretei vannak (akár 18 méteres hosszban is megtalálható)