Az Acana szárazeledelei bármely kutyafajta tápanyagigényeit maradéktalanul kielégíti, bármely életszakaszban is járjon a család kedvence. Ahogy a különböző testfelépítésű, nemű és korú embereknél is meghatározható, mennyi az a napi ajánlott kalóriamennyiség, ami szükséges az egészséges szervezet boldogulásához, úgy a kutyák esetében sincs ez másképp.

Az Acana szárazeledeleinek nagyszerűsége egyszerűségükben rejlik. Sok a természetes alapanyag, amelyet közel friss állapotban adagolnak hozzá a szárazeledel készítése közben. A gyártás folyamán csak a szigorú minőségi ellenőrzéseken átesett állati eredetű fehérjeforrás és könnyen emészthető növényi rostok kerülnek bele a tápba, melyek tele vannak a kutya számára értékes kalóriákkal. A kutyus rendszeres súlyának ellenőrzése mellett a száraztápot napi kétszer ajánlott adni, de természetesen a mennyiség igény szerint módosítható.

A szükséges fehérjebevitel biztosítva lesz a kutya számára, ha az Acana száraztápjait választják. A megfelelő mennyiségű állati eredetű fehérje mellett megannyi zöldség és gyümölcs járul hozzá ahhoz, hogy az ebek anyagcsere-folyamatai tökéletesen működjenek, és megőrizzék vitalitásukat hosszú időn keresztül.

Az Acana eledeleit úgy készítik, hogy figyelembe veszik a kutyák fajtáját, méretét, életmódját, és ezek alapján tartalmazzák az alapanyagokat különböző mennyiségben. Azok a gazdik, akik igényes kutyaeledelt keresnek kedvenceiknek, meg lesznek elégedve, ha az Acana termékei mellett döntenek.

Mit vesznek figyelembe az Acana szakemberei az eledelek elkészítése közben?

A kutyák ragadozó életmódot folytatnának, amennyiben nem történt volna meg a domesztikáció, körülbelül 10.000-100.000 évvel ezelőtt. A ragadozó életmódot figyelembe véve az Acana szakemberei tudják, hogy a tápanyagszükségletük nagyjából hasonlít a vadon élő rokonaikhoz, a farkasokéhoz. A ragadozó fogazat arra alakult ki az évtízezredek alatt, hogy a zsákmányállatot darabokra szedjék, minimális rágással lenyeljék. A tápcsatorna igen rövid, mert nincs szükség arra, hogy a nehezen emészthető növényi részeket lebontsák, helyette viszont intenzív fehérje emésztés zajlik.

Az Acana tápjainak a glikémiás indexe igen alacsony. A kutatások ugyanis azt igazolták, hogy ha megvonjuk az állattól az olyan egészségtelen hozzávalókat, mint például a szójaszármazékok, kukorica sikér, ízfokozók és színezékek, akkor csökkenni fog a kutyák körében egyre elterjedtebb ételallergia.

Néhány példa arra, hogy milyen egészséges alapanyagokat használnak fel:

● A szárazeledelek minimum 75%-ban tartalmaznak olyan húsféléket, melyek fehérjetartalma magas.
● A termékbe többnyire feldolgozatlanul kerül bele, gyors hűtéses eljárással.
● Tartalmazhat az eledel például marhát, szárnyasokat, vadhúst, különböző halakat. Ezeket az állatokat ridegtartással tenyésztik, szem előtt tartva a fenntarthatóságot és a harmóniát a természettel.

 

 

Hozzászólások