A mozgás és a megfelelő táplálkozás egyaránt támogatja fizikai és szellemi teljesítőképességünket is. Agyunk és a memóriánk is karbantartható. Nem is gondolnánk, hogy vannak gyümölcsök, melyek kifejezetten segítik idegsejtjeink regenerálódását, sőt fokozzák a szellemi frissességet.

Egy-egy fárasztó megmérettetés után a lazításra, saját magunk megjutalmazására is időt kell szánnunk, és a sok szellemi munkát is fontos ellensúlyoznunk. Az idei nyár is tele lesz jobbnál jobb programokkal, fesztiválokkal. Bár a főváros is sok lehetőséget kínál majd a kikapcsolódásra,  érdemes kimozdulni pár napra, és vidéki helyszíneket is felkeresni.

Ahol gyerek van a családban, ott nem is olyan egyszerű fejben tartani az osztálykirándulás, a táborok, a nagyszülőkhöz utazás és a közös családi programok dátumait, helyszíneit és az ezekhez kapcsolódó „logisztikai” feladatokat. Egy lista sokat segít ilyenkor, és mindig mindent időben el tudunk majd intézni. Így be tudunk iktatni néhány kényeztető órát (masszázst, lábpedikűrt, meditációt) az életünkbe, és akkor a nyaralás sem az alvásról, hanem az aktív programokról szólhat.

A bátrabbak számára itt az idő, hogy kipróbáljanak valami új szabadidősportot, például a falmászást, de ha nagyon elpuhultnak érezzük magunkat, akkor futással, bringázással, sőt akár tánccal is hamar formába hozhatjuk magunkat. Hűvösebb napokon csodákat tesz egy túra a közeli hegyekben. Ha a szúnyogok és a kullancsok támadását visszaverjük, jó társaságban rengeteg kellemes élménnyel gazdagodhatunk.

Semmiképpen se felejtsünk el a nyárra is felkészülni, és tájékozódni egy-egy utazás előtt. Érdemes listát írni, hogy mindent időben el tudjunk intézni, és semmit se felejtsünk el. A memóriánkat egyébként bogyós gyümölcsök fogyasztásával tarthatjuk karban, a béta-karotin tartalmú zöldségekkel és gyümölcsökkel pedig az egyenletes barnulást segíthetjük elő.

Még tart az eperszezon, semmiképpen ne hagyjuk ki ezt a csodás egészségvédő gyümölcsöt az étrendünkből. Igyunk sok folyadékot, amivel pótoljuk az elvesztett ásványi anyagokat.

Fizikai és szellemi egyensúlyunk megőrzését segítő nyári tippekért látogasson el a Tolle Fittklub weboldalra. A folyamatosan frissülő tartalmak, életmód tanácsok és izgalmas receptek segítenek a vitalitással teli életmód elérésében.

Forrás: Arteregó Kft.

2013. június 7.

Hozzászólások