Jelenleg az Ifjúsági Otthonon belül található az Otthon mozi, és a kezelésünkben működik a Parádfürdői Ifjúsági Tábor is. Az Ifjúsági Otthonban én 1986 óta dolgozom, 27 éve. Az ismeretterjesztő programok, családi hétvégi és baba-mama programok szervezésével foglalkozom.

Nagyon érdekes, színes programokkal várjátok a fiatalokat nap mint nap. Mit ajánlanál a különböző korosztályú fiataloknak erre a hétre?

A hétvégén kerül megrendezésre nálunk a XXIV. Országos Diákszínjátszó Találkozó „Lehetőségek” Fesztiválja. Május 25-én rendezzük meg a Versmondók találkozója idei záró eseményét, a döntőt, ahol közel 100 gyermek és fiatal mond verset.

Május 31-június 1-je pedig a KECSKEGIDA középiskolás Maratoni Vetélkedő és Diákpárbaj döntőjének ideje. Ami időben szinte egybefolyik a BÁBEL projekt eseményeivel: összművészeti alagút a város szívében, mely alagút minden érdeklődő fiatalt vár a Főtéren.

Hamarosan befejeződik az iskolaév, jön a nyári vakáció. Ti ilyenkor sem pihenhettek. Vagy elfoglaltabbak vagytok, mint év közben?

Nyáron a vakációs kínálatunkból nyári táborozási lehetőségek közül válogathatnak a gyerekek és szüleik, valamint a fiatalok. Közel 80 tábort ajánlunk Kecskeméten (napközis jellegű, drámajáték és báb, alkotó, képzőművész, természetismereti, életmód és játéktáborok óvodásoktól a felső tagozatosokig) és a parádfürdői táborunkban (ott alvós természetjáró, alkotó stb. táborok középiskolásoknak felnőtteknek, sőt családi nyaralós program csomagunk is van).

Ezen kívül a Meseudvar rendezvényeit ajánljuk a kisgyermekes családok számára 4 héten át szerdánként 17.30 órától. Mellékelem a részletes programját. Természetesen a Múzeumok éjszakáján is nyitott kapukkal várjuk az érdeklődőket: ART-UDVAR A GŐZPUNK JEGYÉBEN. Képzeld el, hogy a viktoriánus időkben a technikai fejlődés egy teljesen más irányt vesz. Mi megmutatjuk ezt az alternatív jövőt. Érdekes lesz…..

Honnan kaphatnak a szülők és a gyerekek további információt a nyári programokhoz?

A nyári táborokról a
1. vakációs kiadványunkból tájékozódhatnak, díjtalanul átvehető az intézmény információs pultjánál.
2. a honlapunkról www.kio.hu/táborozás címszónál többek közt a jelentkezés módjáról, a táborok részleteiről, a szülői tájékoztatók időpontjairól is olvashatnak.
3. Facebook oldalunkon régebbi táborok képeit és érdekességeket találnak a táborokról.
4. a kecskeméti Kínálóban rövidített formában találják meg a tábori kínálatunkat
5. az Ifjúsági Otthon kirakatában a plakátok, az óvodák, iskolák és munkahelyek faliújságjain szórólapjaink hívják fel a figyelmet a táborokra és a Meseudvar programjára. (Kattintsunk az alábbi képre!)

Hogyan ünnepeltétek meg a KIO 30. születésnapját?

Tavaly október 30-án, az évforduló napján ünnepi fórumot tartottunk, majd volt tortánk és este fényfestéssel világítottuk meg kívülről az épületet. Ezen kívül olvasásnépszerűsítő diavetítős sorozatot és rajzpályázatot indítottunk 3-4. és 5-6.osztályosoknak. 324 fő vett részt rajta, a pályázat lezárult és a zsűri által legjobbnak ítélt képsorozatok alkotói jutalom kiránduláson vehettek rész a Gárdonyi-év egyik kiemelkedő eseményén, a Láthatatlan ember arcai c. vándorkiállításon Gárdonyban, az író szülőhelyén. Most május 8-án felejthetetlen szép kiránduláson vett részt 40 olvasó-rajzoló diák a Velencei tó környékén.

Weninger Endréné

2013. május 16.

Hozzászólások