Interaktív gyerekkoncert és csángálás várja Kecskeméten a Kodály Művészeti Fesztiválra látogatókat 2022. július 27-én, szerdán. Az Ifjúsági Otthon udvarán Titoktok címmel Bognár Szilvia koncertjét élvezhetjük, majd a Csipkefa Zenekar a moldvai és gyimesi csángók világát idézi meg Csángálás a Kárpátokon túl című műsorával.

BOGNÁR SZILVIA: TITOKTOK – Interaktív gyerekkoncert, a Meseudvar koncertsorozat és a Kodály Művészeti Fesztivál programja

Bognár Szilvia a magyarországi nép- és világzene egyik legkeresettebb énekese, számtalan produkció szólistája. Olyan neves előadók oldalán is hallhattuk már, mint Sebestyén Márta, Rost Andrea, vagy épp Sebő Ferenc, Lovasi András és Berecz András. Saját formációival ez idáig hat önálló albumot készített a reneszánsz énekektől kezdve a gyerekdalokon keresztül egészen a progresszív világzenéig.

Titoktok című gyerekműsorában Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Nemes Nagy Ágnes megzenésített sorai népi dallamokkal karöltve vezetnek bennünket egy titkos úton, Moldovától egy sikátorban rejlő ugróiskoláig. Ahogy épp a kedvünk tartja, ahogy épp a forgandó szerencse hozza. Hisz a dalok nem máshonnan, mint a titkokat rejtő égszínkék kendőből kerülnek elő.

Helyszín: IFJÚSÁGI OTTHON
Időpont: 2022. JÚLIUS 27., SZERDA 17.30 óra
Belépődíj: felnőtt 3.000 Ft, gyermek 500 Ft

Jegyek kaphatók online és a Hírös Agóra jegypénztáraiban az interaktív gyerekkoncertre.

* * * * *

CSÁNGÁLÁS A KÁRPÁTOKON TÚL A moldvai és gyimesi csángók világát idézi meg a házigazda Csipkefa Zenekar Hegedűs Zoltán vezetésével  – FIESTA UDVAR

A középkori és balkáni eredetű táncokban egykor a falu szíve dobogott. A könnyen elsajátítható körtáncokkal ma is átélhetjük ezt a varázslatos együtt rezgést. Estünkön – akárcsak a régi táncházakban – mindenki alkotóeleme és részese a hangulatnak. Így bátran ajánljuk minden korosztálynak, akiket vonz a néptánc világa.

Helyszín: IFJÚSÁGI OTTHON
Időpont: 2022. JÚLIUS 27., SZERDA 20.30 óra
Belépődíj: 1 300 Ft

Jegyek kaphatók online és a Hírös Agóra jegypénztáraiban.

 

Kodály Művészeti Fesztivál

Hírös Agóra

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások