Ingyenes családi egészségnap a MOM Sportban. Emellett november 14-18. között ingyenes online webinárok. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is megrendezi a Diabétesz Világnaphoz kötődő ingyenes családi egészségnapját, az Egy Csepp Világnapot november 20-án, vasárnap 10-18 óra között Budapesten, a MOM Sport rendezvényközpontban. Az esemény mottója: Generációkon át.

Ingyenes családi egészségnap a MOM Sportban

Világszerte csaknem 500 millió új diabéteszes, daganatos, valamint szív- és érrendszeri megbetegedést lehetne megakadályozni 2030-ig, ha az emberek több testmozgást iktatnának be az életükbe – áll az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az emberek fizikai aktivitásáról készített jelentésében.

Erre a fontos üzenetre is felhívja a figyelmet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 20-án a diabétesz világnapjához kapcsolódó ingyenes családi egészségnapján, az Egy Csepp Világnapon, ahol az ingyenes szűrővizsgálatok és a tanácsadások mellett mintegy 20 mozgásos aktivitással szeretnének kedvet csinálni a testedzéshez.

csaladi egeszsegnap

A gyerekeket olyan fellépők szórakoztatják, mint a Kolompos Zenekar, Peller Anna és a Street Sixteen tinizenekar, lesz interaktív játszóház. Paulina és Csonka András koncertje is színesíti a programot, 15 órakor pedig indul a hagyományos Diabétesz Séta. A séta online közösségi kihívással is kiegészül, melyhez bárki csatlakozhat november 14-20. között.

Peller Anna

Az esemény mottója: Generációkon át. Ennek szellemében a család minden tagjára gondoltak a szervezők. A gyerekeket olyan fellépők szórakoztatják, mint a Kolompos Zenekar, Peller Anna és a Street Sixteen tinizenekar. Ismét megnyílik a közkedvelt Teddy Maci Kórház, ahol a kicsik plüss macikat „gyógyíthatnak” orvostanhallgatókkal együtt. Az „orvosi rendelés” alatt játékosan ismerhetik meg a kis „macidoktorok” a gyógyító tevékenységet, de az egészségre nevelés, a prevenció és a veszélyes élethelyzetek elkerülése is középpontba kerül.

Ingyenes családi egészségnap a MOM Sportban

A KiDS Birodalomban speciális ugróiskola, puzzle, ugrálóvár, kézművesfoglalkozás és a Mesekert interaktív játszóház várja a kicsiket. A nagyobbak a Sportsarokban reflexjátékkal, sport- és kreatív feladatokkal vezethetik le energiáikat. Az eddigi egészségnapokhoz képest jóval több, csaknem 20 mozgásos aktivitással készülnek a szervezők, mellyel a sport egészséges életmódban betöltött fontos szerepét szeretnék kiemelni.  

Erős Antónia vezetésével 15.00 órakor indul a hagyományos Diabétesz Séta, mellyel arra hívják fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért, és hogy a sport a cukorbetegeknek az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti.

A séta online közösségi kihívással is kiegészül, Kék Kör Túra néven a Magyar Természetjáró Szövetség közreműködésével, melyhez csatlakozhat bárki november 14-20. között. Cél: az Országos Kékkör távjának a megtétele. A közösségi kihívás a MOM Sportban zárul, ahol egy gyaloglópadon „gyűjthetik a kilométereket” a versenyzők, akik között a rendezvényen nyereményeket sorsolnak ki, de a tombolán is értékes ajándékok találnak gazdára.

A felnőtteket ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal, kiállítói standokkal és koncertekkel – mint Paulina, Csonka András és az idei X-Faktor versenyzői – várják. A színpadon népszerű színészek, műsorvezetők váltják egymást, mint Erős Antónia, Barabás Éva, Rábai Balázs, akik a konferáláson kívül egészségmegőrzésükről és a testmozgás életükben betöltött szerepéről is beszélnek majd.

A hírességek megméretik vércukorszintjüket, és vállalkoznak számos egyéb szűrésre – látásvizsgálat, lábdiagnosztika, testösszetétel-mérés, diabetológiai-, dietetikai- és fogászati tanácsadás -, melyekre bárkinek lehetősége lesz ingyen a rendezvény teljes ideje alatt.

Ingyenes családi egészségnap a MOM Sportban

Csonka András

A MOM Sport különtermében cukorbeteg klubok és DiabKör Facebook csoportok tartanak ingyenes – de előzetes regisztrációhoz kötött – előadásokat. A rendezvényen a készlet erejéig meg lehet kóstolni majd a Magyarország Cukormentes Tortáját, a Nagyi kedvencét is a 77 Elektronika jóvoltából.

A családi egészségnap mellett online webinárokkal is készül az alapítvány. November 14-18. között minden délután egy-egy aktuális egészségtémában láthatnak beszélgetést szakemberekkel a ZOOM platformon.

Az Egy Csepp Világnap rendezvény főtámogatója a 77 Elektronika Kft. Támogatója: Családbarát Magyarország.

További információ: itt.

E-mail: diabetes@egycseppfigyelem.hu

 

Hasonló cikkünk:

Inzulin nélkül nincs élet – az Egy Csepp Figyelem Alapítvány progamjai a 100 éves inzulin tiszteletére

 

Hozzászólások