Lezárult a meseíró pályázat, melyben Farkasházi Réka és Gubás Gabi, az Anyakanyar internetes oldal két ismert anyukája kereste azokat a szívet melengető és fantáziáról tanúskodó történeteket, mellyel megtölthetik karácsonyi Mesetárukat.  A legjobb mesék az Anyakanyar Mesetárban lesznek elérhetők. Az oldal látogatói minden nap egy új ajándékmesét tölthetnek majd le az Anyakanyar.hu oldalról decemberben, hogy még izgalmasabb legyen az ünnepekre való hangolódás.

A meséket december 2-án a Sofitel Budapest Chain Bridge immár hagyománnyá vált vasárnapi büféebédjén is meghallgathatják a gyerekek, ahol Gubás Gabi és Farkasházi Réka is felolvassa majd a szívüknek legkedvesebb meséket.

Gubás Gabi és Farkasházi Réka izgalmas vállalkozásba fogtak, amikor meghirdették az Anyakanyar meseíró felhívását. Olyan szülőket, nagyszülőket vagy gyerekeket kerestek, akik saját csillogó képzeletbeli világukba kalauzolják el az olvasókat. Mindegy volt, hogy tündérekről, manókról, kutyusokról, képzeletbeli lényekről vagy tájakról szól-e a mese, sírni vagy nevetni kell-e a végén, a lényeg, hogy saját alkotással kellett nevezni.

Számtalan mese érkezett, melyek mind-mind más korba és helyre kalauzolták el az olvasót, a fák képzeletbeli birodalmától egészen a karácsonyra készülődő egérkék családjáig. A legjobban sikerült történetek közül december 1. és 24. között mindennap letölthető lesz egy mese az Anyakanyar weboldaláról, hogy a gyerekek számára is még izgalmasabb legyen az ünnepre való hangolódás. A beérkezett művek közül a legjobb huszonnégy a két színésznő felolvasásában jelenik majd meg.

A Sofitel Budapest Chain Bridge szállodában december 2-án ezekből a mesékből olvas fel Gabi és Réka egy-egy csokrot, így a szálloda vasárnapi ebédjén résztvevők lehetnek az elsők, akik megismerkedhetnek az Anyakanyar Mesetár legjobb alkotásival. A vasárnapi ebéd keretében az első adventi gyertya meggyújtására is sor kerül.

Az Anyakanyaros Meseebédről bővebb információ az Anyakanyar.hu oldalon találhatók.

Forrás: Arteregó Kft.

2012. november 30.

Hozzászólások