Ahhoz, hogy napközben jól érezzük magunkat, és képesek legyünk a feladatainkra koncentrálni, kipihentnek kell lennünk. Azonban a mai világban, ahol annyi stressz és inger ér minket, ez korántsem egyszerű. Egyre többeknek van szüksége külső segítségre ahhoz, hogy jól aludjanak éjszaka. De mi a nyugodt és pihentető alvás kulcsa?

A különféle mesterséges altatók és nyugtatók sokszor magukban rejtik a hozzászokás veszélyét. Ha szeretnénk egy természetes alapanyagú és biztonságos módszert, amely támogatja alvásunkat, válasszuk a kannabiszolajat.

alvas
Ezért fontos, hogy jól aludjunk

A szervezetünk épp úgy működik, mint egy akkumulátor. Ha nem töltjük fel, akkor bizony lemerül, és nem tud megfelelően funkcionálni. Ez nem csak a fizikai, hanem a szellemi és a lelki mechanizmusok esetében is így van.

Nagyon fontos tehát, hogy éjszakánként megfelelő mennyiségű és minőségű alvásban legyen részünk. Ehhez számos tényező hozzájárulhat, vagy éppen meg is akadályozhatja ezt. A hang- és fényviszonyok, a napközben történt események vagy a stressz alvászavarokat okozhatnak. Ezt pedig érdemes mihamarabb kezelnünk.

Mi fán terem a kannabidiol?

A különféle relaxációs módszerek, a jóga vagy más testmozgás segíthet ellazulni a nap végén. Azonban ha szeretnénk további természtes eredetű segítséget kapni, a Hemplux kannabiszolaja lehet a megfelelő megoldás.

A kannabisz növényi részeinek felhasználása bevett gyakorlat a papírkészítésben és a ruhagyártásban. Azonban egyes alkotóelemeit a gyógyászatban is alkalmazzák. Ilyen a CBD, vagy más néven kannabidiol. Amerikai kutatók kezdték el felfedezni a hatásait, és számos tünetegyüttes esetében értek el sikereket.

Így segíti alvásunkat a CBD

Az egyik ilyen terület, ahol a kannabidiol bevethető, a szorongás talaján kialakuló alvásproblémák. Az egész életünk tele van stresszel és megoldásra váró feladatokkal. A techvilág fejlődésével folyamatosan jelen vagyunk online is, ami megnehezíti a pihenést. Van, hogy külső támogatásra van szükségünk az ingerek feldolgozásához.

A kannabiszból sajtolt olaj segíthet megnyugtatni az idegeket, hozzájárulhat ahhoz, hogy a nap végén lecsendesedjünk. Így pedig hatékonyan támogathatja éjszakánként a pihentető alvásunkat. S bár a CBD nem pszichoaktív és nem is addiktív anyag, tájékoztassuk orvosunkat a használatáról.

További pozitív hatások

A folyamatos stressz nem csupán az éjszakai alvásunk minőségét és mennyiségét befolyásolhatja negatívan. Ha sokat idegeskedünk, akkor akár gyomorbántalmaink, emésztési zavaraink is lehetnek. A kannabidiol jótékony hatással van az idegek mellett az emésztésünkre is. Így a lelki eredetű étkezési zavarok gyógyítását is kiegészíthetjük vele.

Az olyan idegrendszeri betegségek tüneteit is enyhítheti a CBD, mint az epilepszia, a Tourette-szindróma vagy a Parkinson-kór. A daganatos betegségek esetén a vastagbélrák kezelésével kapcsolatos kutatások nagyon jó eredményeket hoztak.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások