Jazzvetélkedő – Idén augusztusban is lesz JAZZFŐVÁROS fesztivál, amelyhez kapcsolódóan a szervezők meghirdették a II. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedőt. A vetélkedő három kategóriában zajlik, 7-8. osztályos általános iskolások, középiskolások, illetve egyetemisták részére. Háromfős csapatok jelentkezését várják a szervezők, egyetemistáknál egyéni nevezéseket is elfogadnak.

Csalogató az I. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedő plakátjával 

Műveltségi vetélkedőről van szó, nem zenei tehetségkutatóról, nem kell tehát hangszeren játszani vagy énekelni, s elsősorban nem szakirányú iskolákból várnak jelentkezőket. A műfaj szeretete fontos, de a jazztörténeti kérdésekben való megfelelő jártasság akár a felkészülés alatt is megszerezhető. Az érdeklődő diákok (tanárok is) jelentkezhetnek ITT 2017. február 28-ig, illetve kéretik továbbadni az információt ismerősöknek, barátoknak!

Kezdő lindy-hop/ swing kurzus indul Kecskeméten – másodjára, hiszen tavaly szeptember óta már egy csapat táncoslábú élvezheti a swing jótékony hatásait. A kecskeméti Kurázsi Táncműhely próbatermében (Kecskemét, Rákóczi u. 3.) szombaton, azaz február 4-én 15 órától indult a tanfolyam, amelyet kéthetente tart majd a fergeteges Bulyáki Ákos. Párban és szólóban is lehet jönni, táncos előképzettség nem szükséges, korhatár nincs! A részvételi díj 2.800 Ft/fő/alkalom, párban csak 5.000 Ft/pár/alkalom, egy óra időtartama 2×90 perc. További információ innen szerezhető: Staar Edina főszervező: swingkecskemet@gmail.com, +36-30-564-1396. vagy: fannierdesz@gmail.com, +36-20-528-6548. Facebookon ITT található még infó.

Mindenkit szeretettel várnak a Bohémek!

 

 

Hozzászólások