A hiteligénylés folyamata manapság egészen gördülékeny, kényelmes és nem utolsó sorban mentes a felesleges bonyodalmaktól. A cikk keretei között az elejétől a végéig megmutatjuk a kölcsönfelvétel teljes procedúráját. Vagyis rávilágítunk a kapcsolatfelvétel lehetséges módjaira, a sikeres kölcsönfelvételhez szükséges feltételekre, továbbá a folyamat meggyorsítását elősegítő kiegészítő szolgáltatásra is.

hiteligenyles provident

Elsőkörben a kölcsönfelvétellel kapcsolatos igényünket kell jelezni

Amennyiben a céljaink megvalósításához pénzügyi fedezetre van szükség, akkor a kölcsönfelvétellel kapcsolatos igényünket valahogy jeleznünk kell a Provident felé. Ezt megtehetjük telefonhívással, SMS küldésével, személyesen a legközelebbi fiókba befáradva, illetve az online kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével is.

A kapcsolatfelvétel után következik az egyeztetés

Amikor megtettük az első lépést, utána az egyeztetés fázisa következik. Ennek keretei között a pénzintézet munkatársa felkeres minket, hogy tájékoztasson a kölcsönre vonatkozó feltételekről. Amennyiben ezt sikerrel abszolváltuk, abban az esetben sor kerülhet az adataink felvételére.
Erre a hitelbírálat előkészítésének érdekében lesz szükség. A pénzintézet ugyanis érthető okokból meg szeretne győződni arról, hogy a felvett pénzösszeg visszafizetésére meglesz majd a pénzügyi fedezetünk.

A sikeres hitelfelvételhez a következő feltételeknek kell teljesülnie

Ahhoz, hogy a felvenni kívánt összeghez sikeresen hozzájussunk, az alábbi feltételeknek egytől egyig teljesülnie kell. Vagyis igazolnunk kell a betöltött 18 évet meghaladó életkort, a bejelentett magyarországi lakcímünket, a rendszeres jövedelmünket.
Ezenkívül fel kell majd mutatnunk az érvényes azonosító okmányunkat, illetve a saját vagy közös tulajdonú lakossági bankszámlánk adatait. Csakis akkor mehet tovább a folyamat, hogyha a felsorolt kritériumoknak egytől egyig eleget tudunk tenni.

A hiteligénylés folyamatának utolsó lépései

Hogyha teljesítettünk minden kiszabott feltételt, akkor sikeresen zárulhat a hitelbírálat folyamata. Vagyis sor kerülhet a szerződés aláírására. Ez rendszerint egy hozzánk közel eső pénzintézeti fiókban történik, egy előre egyeztetett időpontban.

Amikor a papírok aláírása megtörtént, onnantól kezdve már csak a folyósításra kell várnunk. Ez rendszerint legfeljebb nyolc vagy tíz munkanapon belül meg is valósul. A folyamat meggyorsítása érdekében külön díj ellenében igényelhető az úgynevezett Otthoni Szolgáltatás.

Ennek keretében a szerződés aláírása, illetve a folyósítás is a saját otthonunkban történhet. A felvett kölcsönt így átutalás helyett készpénzes formában kapjuk meg, méghozzá instant módon.

 

(Szponzorált cikk)

 

Hozzászólások