Lassan vége lesz az idei télnek. Apró reménysugár, hogy egyre hosszabbak a délutánok, később sötétedik, így érdemes már úgy tervezni a napokat, hogy kis időt eltölthessünk a friss levegőn is. A bezártság hónapjai után viszont minden szempontból szükség van megújulásra, felfrissülésre. Az alábbi 5 + 1 tipp nagyszerű út ahhoz, hogy magunk mögött hagyjuk a téli hangulatot és felkészítsük magunkat a tavaszra.


1.    Kezdjük a napot minden esetben egy finom gyümölcslével! Mivel ilyenkor legkönnyebben jó minőségű narancsot és grapefruitot tudunk beszerezni, legjobb, ha ebből készítünk egy finom koktélt. Lehet variálni sárgarépával, almával, de egy csipet reszelt gyömbér, vagy egy leheletnyi fahéj is felpezsdíti érzékeinket, energiát ad mindjárt ébredés után.

2.    A reggeli zuhany felpezsdíti vérkeringésünket, főként, ha megfelelő illattal is fokozzuk a hatást. A Weleda Citrus frissítő tusfürdő például pompás választás. A bio termesztésből származó narancs és citrom illata frissességet és mediterrán könnyedséget áraszt. A különösen kíméletes tisztítás során bőrünk érezhetően selymesebbé válik, tényleg jobban indul a nap.

3.    Fogadjuk meg, hogy minden héten kipróbálunk legalább egy új zöldséges receptet! Ha eddig kevésbé voltunk a zöldségek rajongói, akkor itt az idő a pótlásra. Édesburgonya, cékla, csicsóka, szárzeller, édeskömény stb.  – megannyi ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag finomság, amelyből remek levest, salátát, egytálételt lehet kóstolni. Amíg a piac igazi nyári terményei megérkeznek, fogyasszunk ezekből gazdagon, változatosan!

4.    Keressük fel a fogorvosunkat! Jön a napsütés, többet kell mosolyogni! Ha nincs is más gond, az esedékes dentálhigiéniai kezelést iktassuk be még most. A fogkövek eltávolítása és polírozása után az otthoni tisztításnál is vessük be a só erejét: a Weleda Sós Fogkrémje tökéletesen a segítségünkre lesz ebben. A sókristályok fokozzák a nyáltermelést, ezzel fokozzák a természetes öntisztítást. A kellemesen bizsergető, könnyű sós íz borsmentaolajjal párosul, a hosszantartó frissesség érdekében.

5.    Fedezzünk fel szabadban végezhető, számunkra új mozgásformákat! Gyalogolhatunk is, de érdemes kipróbálni a nordic walkingot, két túrabot segítségével dinamikusan, ízületkímélő módon lehet sokkal nagyobb távolságokat megtenni. Aki jobban szeretné magát két kerékre bízni, de nem biciklizne, szerezzen be egy rollert, az összecsukható változattal könnyedén lehet a városban közlekedni, míg alkalom nyílik felpattanni.

+ 1 tipp:
Alapozzuk meg az egész éves jóllétünket még egy természetes szerrel, fordítsuk javunkra a nyírfa varázslatos erejét! A Weleda Nyírfalevél kivonatot tartalmazó bio étrendkiegészítő belülről tisztít és hozzásegít az egészséges és szép bőr kialakulásához. Az életerős, zsenge nyírfalevelekből származó nedű aktivizálja a folyadék-háztartást, és segít a szervezetnek megszabadulni a lerakódott salakanyagoktól. Nincs más teendő, mint egy evőkanálnyit vízben, teában vagy gyümölcslében elkeverni, egy háromhetes kúra során, napi két nyírfa-ital elfogyasztásával tökéletesen visszanyerhetjük a tél során elvesztett energiánkat és bombaformában várhatjuk a tavaszt!

Bővebb információ a Weleda honlapján és facebook oldalán olvasható.

Forrás: Arteregó Kft.
 

Hozzászólások