Minden kornak megvan a maga szépségideálja. Persze a szépség relatív, nem mindenki ugyanazt látja szépnek és vonzónak. Abban viszont valószínűleg megegyezhetünk, hogy az egészséges, fényes, dús haj, a feszes, rugalmas bőr és az erős körmök hozzátartoznak az esztétikus megjelenéshez. Ezért jó a személyre szabott szépségtámogatás. 

szepsegtamogatas

Ha ezekre gondolunk, valószínűleg eszünkbe sem jut, hogy többszázezer biokémiai folyamat felelős mindezekért. Ezeknek a folyamatoknak a működéséhez, támogatásához rengeteg alapanyag szükséges. Ezek között vannak, amiket napi szinten fogyaszthatunk, és vannak speciálisak, amelyekkel szinte nem is találkozhatunk napi életvitelünk során. Fontos a szépségtámogatás. 

A legfontosabbak azok az anyagok, amelyek katalizátorként segítik szépségfolyamatainkat, túlmutatva azon, hogy a gyakran emlegetett kollagén vagy hialuronsav pótlása elegendő a szépség eléréséhez, fenntartásához.

Ha nem párosítjuk olyan segítőkkel ezeket a valóban fontos szépségtámogatókat, akkor az olyan, mintha a tégla mellé nem használnának cementet vagy maltert egy építkezésen.

 „Komoly fejlesztői munka előzte meg az új termékünk, a Beauty Guard kapszula piacra dobását, hiszen mindenképpen olyan étrend-kiegészítőt szerettünk volna megalkotni, amely úgy működik mindenkinél, mint egy személyre szabott „szépségfűszer”. Mindenhol azt tudja támogatni a komplexitásával, a hatóanyagok egymást erősítő mechanizmusaival, amire aktuálisan leginkább szükség van” – mondja Tomán Szabina, a Toman Lifestyle vállalat alapítója. 

A Toman – Beauty Guard 2 enzimatikus vegyület, 2 ásványi anyag, 5 gyógynövény, 14 antioxidáns és 19 aktív hatóanyag segítségével járul hozzá külsőnk egészséges szépségének eléréséhez és fenntartásához. Minden mindennel összefügg azonban, tehát úgy könnyebb érteni, hogy mi miért került a termékbe, ha sorba vesszük az alkotóelemeket, kölcsönhatásaikat és azok feladatait is.

Itt van mindjárt a szerves kén, amely nélkülözhetetlen a kötőszövetek rugalmasságának megőrzéséhez, de a köröm, haj rugalmasságának építő folyamatában is fontos szerepe van. Természetesen C-vitamin is helyet kapott a termékben, hogy a kollagén képződés folyamata biztosítva legyen, valamint védjük sejtjeinket az oxidatív stressztől, ami a szépség és fiatalság egyik legnagyobb ellensége.

A C-vitamint támogatja a korábban P-vitaminnak nevezett rutin is, melyet ugyancsak Szentgyörgyi Albert fedezett fel, s amely a kapilláris erek működését segíti, s ezáltal javíthatja a haj és a bőr anyagcseréjét, azaz segíheti a hajhullás csökkentését és szebbé varázsolhatja a bőrt.

Az érfalak egészségét támogatja a Beauty Guard kapszulában a Rezveratrol is, amely a megfelelő vérellátottság támogatásával a sejtek táplálását segíti.

A természet patikájából érkezett néhány nagyon fontos elem: a rozmaringkivonat, amely a bőr és haj védelmét szolgáló zsírréteg fenntartását biztosítja, az erős, töredezésmentes hajkorona egyik jótevője. A kamilla kivonat pedig régóta ismert, erős gyulladáscsökkentő, amely hozzájárul mindazon sejtszintű, úgynevezett mikrogyulladás csökkentéséhez, mely a szervezetünkben sokszor észrevétlenül zajlik.

Segíthet a hajhullás csökkentésében, de körömágyunk panaszait is orvosolhatja. Szintén a népi hagyományokból ismerhetjük a csalán és a mezei zsurló kivonatot is, melyek természetes szerves formában tartalmaznak szilíciumot, amely elengedhetetlen a kötőszövet és kollagén képződésénél. Mivel vízhajtó és méregtelenítő hatásuk is van, segítenek a bőr víztartalmának frissítésében is, ráadásul a kamilla kivonat jótékony, pl. pattanásmegelőző hatását is támogatják.

„Az egyik legkevésbé kedvelt változás a külsőnkben az őszülés” – mondja Tomán Szabina.

„Szerettünk volna erre is gondolni a Beauty Guardnál, így kataláz enzimmel is erősítettük az összetételt, mely azért felelős, hogy semlegesítse azt a folyamatot, amikor a szervezetben keletkező hidrogén-peroxid a pigmentek színanyagát mintegy tönkretéve, elveszi a haj színét. A kataláz enzim termelődése az idő előrehaladtával csökken a szervezetben, így pótlása az őszülés késleltetésének egyik eszköze lehet. A hajhagymák egészséges növekedését is tudjuk enzimatikus anyagokkal támogatni, ezért a Panax ginzeng gyökér lett a felelős a termékben.”

Nem hiányozhat a termékből a közismerten kötőszövet erősítő, hidratáló és ránctalanító hatásáról ismert Hialuronsav sem, amelyet az L-glutathione segít aktívan tartani. Utóbbi hatóanyag egyben védi a sejtosztódás folyamatait is, így segíti a haj, bőr és körmök sejtképződését. Ezt támogatja a szelén is, amelynek a hajkorona megőrzésében van fontos szerepe, akárcsak a biotinnak, amelyet gyakran a hajképződés csodavitaminjának is tartanak.

A biotinra, más nevén a B7 vitaminra azonban a szervezetnek más funkciójában is szüksége van, így a hajnövekedés elősegítésére csak akkor marad, ha bőségesen kapunk belőle. A Beauty Guardba így került a napi szükséglet 22-szerese, hogy biztosra mehessünk. Vízoldható vitamin révén túladagolni nem tudjuk, ettől nem kell tartani. Végül, de nem utolsó sorban a fiatalság elixírjének is nevezett Q10 koenzim is belekerült a kapszulába, amely antioxidáns hatása révén támogatja a bőr hámsejtjeinek élettani folyamatait, segíti a kollagén és az elasztin képződést.

„Lehet, hogy a kollagént sokan hiányolják az összetevők közül, de nem véletlenül nem található benne” – mondja Tomán Szabina. 

„Szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy a kollagén valójában egy aminosavakból álló, úgynevezett peptid, azaz leegyszerűsítve fehérje, amit a szervezet hasonlóan emészt, akár a csirkehúst, halat, vagy éppen egy protein shake-et. Lebontja aminosavakra, majd a lebontott aminosavakból a szervezetben jelen lévő, egyéb kiegészítő anyagok segítségével építi fel újra azokat a fehérje alapú anyagokat, amire szükségünk van. Például a kollagént is, ami segít a bőrünknek, ízületeinknek.

Tehát ha kihagynánk az építéshez fontos anyagokat, kollagént is feleslegesen szedünk. Mi abból indulunk ki, hogy például a Toman Diet termékek is elegendő fehérjét tartalmaznak, tehát a saját életmódváltó programunk mellé nem szükséges a plusz kollagénpótlás. Természetesen, ha valaki nem „tománozik”, akkor ezt az étrendjénél érdemes figyelembe venni, de egy fehérjében gazdag étkezés mellett a Beauty Guard már tökéletesen tud működni.”

Forrás: Arteregó Kft. 

Hasonló cikkünk:

Őszi immunerősítő tippek Tomán Szabinától

 

Hozzászólások