A Szarvasi Mini Magyarország makettpark megálmodói mindig valamilyen érdekességen törik a fejüket. 2018. augusztus 12-én rendhagyó, mini színházi zenés előadásokkal várják a látogatókat!

Programok a teljesség igénye nélkül:

Mini, zenés operett jelenetek (Huszka Jenő operett részlet), Ady és Babits versrészletek, Kazinczy-idézetek, részlet Széchenyi beszédéből. Mindezek reformkori öltözetben, a békéscsabai Jókai Színház fiatal színészei és a Színitanház hallgatói előadásában. Első tematikus előadásuknál a reformkorra esett a választás, hiszen hazánk és egyben a makettpark több épületét is ennek az újító korszaknak köszönhetjük, többek között: Lánchíd, Esztergomi Bazilika, Debreceni Református nagytemplom.

A korhű ruhát viselő színészekkel a nap folyamán fotózkodni is lehet, mindezt normál hétvégi belépővel!

Augusztus 12-én 9:00-16:00-ig különleges időutazásra várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

A Szarvasi Mini Magyarország makettparkról

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark, Európa legújabb makettparkjaként 2013. áprilisában nyílt meg Szarvason.
A hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medence és a történelmi Magyarország mértani középpontjában lévő makettpark hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. Az ország egyetlen interaktív makettparkjában néhány óra alatt az egész országot, sőt a határon túli területeket is bebarangolhatjuk. Magyarország, Erdély, Felvidék és Kátpátalja épített csodáinak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható a történelmi Magyarország közepén, Szarvason. Aki még soha nem látta a Kecskeméti Cifrapalotát felülről, a Pécsi Dzsámit vagy a Tatabányai Turult közelről, akinek eddig kimaradt a Jáki templom, nem hallotta még a visszhangot a Tihanyi Apátságnál, nem emlékszik pontosan, kiknek a szobrai állnak a Hősök terén, vagy megnézne egy csatajelentet az egri várban, annak a Mini Magyarország a tökéletes kirándulóhely. 

A makettpark weboldala és facebook oldala

Forrás: Mini Magyarország makettpark

 

Hozzászólások