Idén is sikert aratott a Kecskeméti Nagy Sportágválasztó. A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége idén is megrendezte a Kecskeméti Nagy Sportágválasztót. A rendezvény keretein belül egész napos aktív programokat biztosítottak az érdeklődők számára. Összesen 35-40 sportág, illetve az ahhoz tartozó kecskeméti és Kecskemét környéki egyesületek jelentek meg 2018. június 8-án, pénteken az eseményen a kecskeméti Arany János Általános Iskolában. A rendezvény kiemelt vendége  paratriatlonista volt. Többek között jelen voltak a kosárlabdázók, a rögbisek, a freestyle focisok és egy parkour csapat is.

Már reggel 7.00 órától nagy volt a zsongás a sportudvarban, minden résztvevő sportegyesület lelkesen készülődött ugyanis a gyermekek érkezésére. Megérkeztek a szánhúzó kutyák, felfújták a fallabda sátrat, lefektették a tatami szőnyeget, a céltáblák pedig az első lövéseket várták. Majd pontban 9.00 órakor meg is jelentek az első gyerekek, aztán szakadatlan sorban követte őket a többi iskolai csoport. Alig fél óra alatt ellepték az udvart a sportoló, futkározó fiatalok, a levegőt pedig csivitelés és vidám kacajok töltötték meg.

Közel 30 sportág vonult ki, ahol a sportolók bemutatókkal, kipróbálási lehetőségekkel készültek. Az edzők, sportvezetők felügyelték a bemutatókat, és keresték a tehetségeket.  Néhány sportág a megjelentek közül: pl. a nanbudo, kettlebell, ökölvívás, rugby, asztalitenisz, íjászat, parkour és még sok más.

11.00 órakor került sor a hivatalos megnyitóra, ahol Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte a megjelenteket. A rendezvényen tiszteletét tette Dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Király József kecskeméti képviselő, Feyér Zoltán, a Kecskeméti Sportiskola igazgatója, Lovrity Sándorné, az Arany János, Mészáros Katalin, a Lánchíd Utcai és Fáriné Boros Erika, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola intézményvezetője. A megnyitóbeszédeket követően a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola mazsorett csoportja és a TST Tánciskola kápráztatta el a gyerekeket.

A program a Nagy Testnevelésórával folytatódott, önfeledt táncolás, ugrándozás keretében a TST vezetője mozgatta meg a lelkes közönséget.

Az eseményhez kapcsolódóan a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége ezúttal is versenyt hirdetett az iskolák számára, amely során a legtöbb diákot mozgósító intézmény sporteszköz-támogatásban részesül. Idén a II. Rákóczi Ferenc, az Arany János és a Lánchíd Utcai Általános Iskola megosztott első helyet ért el, ezzel mindannyian 80-80.000 Ft értékű sporteszköz-támogatáshoz jutnak.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy szüksége van a városnak a minden évben megrendezésre kerülő nagyszabású rendezvényre, minthogy a nap folyamán több mint 2.700 diák szórakozott, sportolt a VIII. Kecskeméti Nagy Sportágválasztón.

A rendezvény fontosságát jelzi, hogy egyre több iskola egyre több diákja látogat ki az eseményre, amely miatt elismerés az intézményvezetőknek. Csak köszönet mindenkinek, aki részt vett ebben a nagy összefogásban.

A 74 éves nemzetközi sakkmester, Ábel Lajos  köszönő levele:

Tisztelettel megköszönjük, hogy a Nagy Sportágválasztó 2018-at megszervezték, s lehetőséget biztosítottak, hogy azon részt vehessünk a Tóth László Sakk Egyesület Kecskeméttel. Ennyi gyerek spontán egyszerre még egyszer sem akart játszani ellenem, pedig néhány sakkeseményen már részt vettem életemben! A sportágválasztón azt az impulzust kaptam, hogy a SAKK ÉLNI AKAR KECSKEMÉTEN.

 

 

Hozzászólások