2018. április 13-15-ig a Magyar Vasúttörténeti Pakban rendezik meg Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítását, az Oldtimer Show-t. A szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek: 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, traktorok, harckocsik, buszok, teherautók és gőzmozdonyok lesznek megtekinthetők.

 

500db válogatott veterán járművet mutatnak be, minden típusból csak 1-1 példányt. A kiállított járművek között igen ritka és értékes járművek is szerepelni fognak, és nem hiányozhatnak a KGST és az USA gyártmányok sem. 

Az Oldtimer Show számos kiegészítő programmal nyújt egész napos kikapcsolódást minden korosztály számára. A fő látványosság az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett veterán autók és motorok lesznek. A szervezők egy éves előkészítő munkával válogatták össze a járműveket, melyek között egyre nagyobb számban szerepelnek külföldi gyűjtők és klubok oldtimer autói és motorjai. A legszebb autók mellett korabeli ruhákba öltözött lányok örömmel állnak majd modellt az emlékfotók elkészítéséhez.

Az Oldtimer Show-n kiállított veterán járművek rangos oldtimer szépségversenyen vetélkednek a látványos díjakért. A látogatók számára a fotózás és a videókészítés engedélyezett, magán célú felhasználásra. 

A külső területeken a nagyobb járműveket állítják ki: USA autók, teherautók, buszok, harckocsik és egyéb katonai járművek, traktorok és stabil motorok láthatók. A kiállítás e része interaktív: a traktorokat és a stabil motorokat időszakosan beindítják, a buszokra fel lehet szállni és belülről is megnézni, illetve a harckocsikra is fel lehet mászni a parancsnok vezetésével. A Víztorony Parkban naponta változó kiállítási anyaggal találkozhatnak a látogatók, ugyanis ezen a részen rendezik meg az „Oldtimer Találkozót”. Ezen a szabadtéri kiállításon az előre regisztrált veterán autókat helyezik el. A tinédzser korosztály számára egy elkülönített részen látványos tuning és sportautókat is bemutatnak.

A gyerekekre számos díjmentesen használható játék vár: népi játszótér 40 játékkal, állatsimogatók, légvár és légcsúszda, íjászat, arcfestés, kézműves foglalkozás, valamint kovácsműhely. A belépőjegy áráért több kiállítást nézhetnek meg és sok kiegészítő programon vehetnek részt, beleértve a Vasúttörténeti Park kiállításait: gőzmozdony kiállítás, vasúti kocsi kiállítás, terepasztal és vasútmodell kiállítás, valamint díjmentesen kipróbálhatják a mozdonyforgatózást. Az Oldtimer Show hétvégéjére a park interaktív programjai is életre kelnek: kerti vasút, lóvasút, sínautók, hajtányok és egy igazi gőzmozdony. Ezekre külön jegyet kell váltani.

A felnőttek számára is lesz bőven kiegészítő program, mint például a Kalandjárók Kiállítás, ahol lakókocsik és egyéb szabadidő járművek lesznek láthatók. A hagyományőrzésről szól a „Gasztro utca” és a „Kézműves vásár”. A Víztorony Parkban felépített „Tájház Múzeum”-ba betérve meg lehet kóstolni a világhírű Csabai Kolbászt.

Helyszín: Vasúttörténeti Park, 1142 Budapest, Tatai u. 95 

Bővebb információk a rendezvényről: a www.oldtimershow.hu  oldalon és a rendezvény facebook oldalán.

Szeretettel várják a nosztalgiakedvelő családokat és az oldtimer járművek kedvelőit az Oldtimer Show-ra!

Forrás: Oldtimer Show Kft.