Kánikula idején jól meg kell gondolni, hogy milyen indokkal indítjuk be a sütőt. Ezért a korábbi fagylalt összeállítás után most olyan egyszerű nyers és tejmentes receptek következnek, melyek csak hűtést igényelnek, fogyasztásuk pedig különösen jólesik ebben a nagy melegben!

Gyümölcsös kuglóf

Gyümölcsös kuglóf

 

Gyümölcsös kuglóf

Hozzávalók:

  • 1 liter kókusztej
  • két marék gyümölcs
  • 3-4 ek zselatin
  • (édesítés, ha szükséges)

Elkészítés:

A kókusztejet felmelegítjük, és eloszlatjuk a zselatint (és az édesítőt, ha igényli). Ha felolvadt, hozzáadjuk a gyümölcsöt. Miután kicsit kihűlt, kuglóf formába tesszük, és lehűtjük. 3-4 óra múlva fogyasztható. Az aljára kiült a gyümölcs, így fejre állítva leginkább egy gyümölcsös sajttortához hasonlít.

 

gyumolcsos_jegkrem

Gyümölcsös jégkrém

 

Gyümölcsös jégkrém

Hozzávalók:

  • Bármilyen darabos vagy szeletelt gyümölcs
  • Egy szelet görögdinnye

Elkészítés:

A választott gyümölcsöket felaprítjuk, felszeleteljük, a görögdinnye húsát összeturmixoljuk.  A gyümölcsdarabokat elhelyezzük a jégkrémformákban, majd ráöntjük a dinnyelevet, és mélyhűtőbe tesszük. Pár óra múlva fogyasztható.

kokusztejes_gyumolcspuding

Kókusztejes gyümölcspuding

 

Gyümölcspuding

Hozzávalók:

  • 1 liter kókusztej
  • 20 g zselatin
  • Gyümölcs

Elkészítés:

A kókusztejet felmelegítjük, és elkeverjük a zselatinnal, majd lehűtjük. Félidőben vagy már a hűtés elején beledobáljuk a gyümölcsöket. Hidegen tálaljuk.

Szijgyártóné Kunvári Nóra

Hozzászólások