A Margitszigeten a vizes világbajnokság sporteseményei, szurkolói izgalmai mellett zenei csemegére is bukkanhatunk. A régi-új pompájában díszelgő Zenélő kútnál augusztus 18-áig minden péntek, szombat és vasárnap rokokó ruhába öltözött hölgykoszorú vonósnégyese és egy klarinétművész idézi fel a polgári korok hangulatát.

A zeneművészek mindhárom nap délután ötkor és fél hatkor adnak ingyenes minikoncertet a Zenélő Budapest programsorozat részeként. A hallgatóság a margitszigeti árnyas lombok között – akár a szomszédos japánkertben – megpihenve élvezheti a klasszikusokat.

A Zenélő Budapest kiemelt koncertjeinek sorában ezen a hétvégén július 23-án, vasárnap 11 órakor Snétberger Ferenc gitárművész Műfajokon átívelő improvizációk című előadása várja a nagyérdeműt a Várkert Bazár Öntőház udvarán.

Fotós: Raffay Zsófia

A koncertek ingyenesek.

A Zenélő Budapest további helyszínei: a Várkert Bazár Gloriettje, illetve főbejárata, a Szentháromság téren a Magyarság Háza erkélye, a Szent István Bazilika előtt, a Vajdahunyadvár udvara, a Műcsarnok lépcsője, a Deák, és a Vörösmarty tér, valamint idén új színhelyek: a Központi Vásárcsarnok és a Gerbeaud cukrászda terasza.

Részletes program és információ a koncertekről a Zenélő Budapest oldalon, valamint az esemény facebook oldalán  található.

Forrás: Budapesti Fesztivál- ésTurisztikai Központ Nkft.

 

Hozzászólások