A nyitó hétvégén máris ízelítőt kaphatunk a KULTKIKÖTŐ repertoárjából: június 26. és 28. között a KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvár kiállítás-megnyitóval, egy saját színházi előadás bemutatójával, gyerekelőadásokkal, tűzzsonglőrökkel és KFT-koncerttel várja nézőit.

pulcinella_szerelmeshez

Idén 10 éves a Balaton legsokoldalúbb kulturális rendezvénysorozata. Az egész nyáron át tartó ünneplést többek között három új helyszín megnyitása és a Budapest Bár meglepetésekkel teli koncertjével egybekötött születésnapi mulatság színesíti. Balatonföldvár mellett idén Balatonbogláron és Balatonfenyvesen is megnyitja kapuit a KULTKIKÖTŐ, s 2 hónapon át összesen 180 kulturális programmal várja az érdeklődőket.

Heti programajánló június 26-28.

Balatonföldváron június 26-án, pénteken Litkey Zsolt festőművész, vitorlázó Kaleidoszkóp című kiállításának megnyitójával indul a nyári évad.

litkey_zsolt

Képzeletszínházi előadás készül Janikovszky Éva felnőtteknek szóló írásából A lemez két újabb oldala címmel. A premier napja: június 26.

Janikovszky Éva: A lemez két újabb oldala (képzeletszínházi előadás férfihangokra)

“abszolút szórakoztató színház – másfél óra nevetőizom tréning”
„Biztos mindenkinek ismerős, ha a saját véleménye nagyon eltér a saját – adott esetben fél órával ezelőtti – véleményétől, csak mert közben egy másik szerepbe került, és már nem az anyukáját kell győzködnie ugyanarról, hanem a gyerekét. Nyilván néha nagyon nehéz nevetni ezeken a helyzeteken, de egy sötét nézőtéren simán lehet úgy csinálni, mintha ez nem rólunk szólna, hanem másokról… a röhögés feloldja azokat a gátlásokat, amik ezekben a helyzetekben rakódnak ránk. Janikovszky Éva azonban túl jó megfigyelő, a megengedő humor nem fedi el, hogy ezek bizony mi vagyunk. ”
(VP)

A színházi ősbemutató kiemelkedő sikerén felbuzdulva az alkotók Balatonföldváron az előadás férfi-változatával lepik meg a közönséget: Nagy Sándor és Nagy Viktor magával ragadó stílusban szólítja majd meg a fanyar humor szerelmeseit.

a_lemez_ket_oldala_arcok

Gyűjteményünk zene nélküli, pusztán szövegekből álló lemezeket tartalmaz, melyeknek emelkedő vagy lejtő dallamát egyedül az élőbeszéd sodra szabja meg…
Gyakran játszott, örökzöldeknek is beillő lemezek ezek, amelyek mindenkor a szerző véleményét, határozott állásfoglalását, helyeslését vagy helytelenítését, egyetértését vagy tiltakozását, elragadtatását vagy felháborodását hivatottak tolmácsolni az élet egy-egy mindennapi kérdésében.

A lemez A oldalán hallható: Nagy Viktor
A lemez B oldalán hallható: Nagy Sándor
A lemezt elővette és feltette: Tollár Mónika

Kft2

A nyitó hétvége szombati napjára a KFT Balatoni nyár koncertje teszi fel a koronát. A KFT zenekar tagjai a KULTKIKÖTŐ visszatérő vendégei, számos izgalmas kalandjuk fűződik Földvárhoz. Június 27-i koncertjük „előzenekaraként” a Tűzmadarak zsonglőrcsoport tagjai lépnek fel. A Tűzmadarak 2000-ben alakult. Fennállásuk óta több mint 2000 előadásuk volt világszerte, melyekben mindig a technika, a látvány és a művészi önkifejezés harmonikus egyensúlyára törekedtek. Legnézettebb előadásuk a Dél-afrikai Köztársaságban, a krikett világbajnokság gáláján volt: 40 millió ember csodálta meg őket élő adásban. Tűztánc show-ikban egyedülállóan ötvözik az akrobatikát és a tűztáncot; innovatív eszközökkel, látványos effektusokkal kápráztatják el a közönséget.

tuzmadarak1

Szombaton és vasárnap – ahogyan két hónapon keresztül minden hétvégén – gyerekeknek szóló kézműves-foglalkozás és színházi előadás szerepel a KULTKIKÖTŐ műsorán – a nyitó hétvégén a Ziránó Színház vásári kesztyűs bábjátékai várják a piciket.

Forrás: Kultkikötő

Hozzászólások