Csütörtökönként 13.00 órától 17.00 óráig várja a vásárlókat a Kecskeméti Tanyai Termék Piac a Városháza előtt. Ez évtől akciókkal várják az árusok régi- és új vevőiket. Szegő László kistermelő 10 hektáron termel olajos magvakat, amelyekből hidegen sajtolt olajakat készít.

Termékei között megtalálhatók: tökmagolaj, dióolaj, mákolaj, napraforgóolaj, ezen kívül tönkölybúza és teljes kiőrlésű liszteket is előállít. Február első vásárán 10%-os árkedvezménnyel várja a vevőket, és aki 5000 forint felett vásárol, ajándékba kap egy liter hidegen sajtolt napraforgóolajat. Az idén már negyedik éve, hogy az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével létrehozott piacon Kecskemét és térsége 15 kistermelője kínálja termékeit. Az árusok Kecskemét, Lajosmizse, Kunbaracs, Helvécia, Tiszaalpár és Ladánybene kistermelői, akiknél savanyúságot, mézet, pékárut, homoktövis- és tejtermékeket, olajat, száraztésztát, tojást, gyógynövényeket, lekvárokat, befőtteket, füstölt húsárut lehet vásárolni.

A Kecskemét City Balett meglepetés flashmobbal kedveskedett a vásárlóknak február elsején délután, a nyílt napja alkalmából a Városháza előtti kispiac előtt.

 

 

Hozzászólások